Sensibilitățile pisicii tale merită toată atenția

1.1K
Sensibilitățile pisicii tale merită toată atenția

Susține-i starea de bine pentru o viață activă și sănătoasă

Pisicile sunt animale independente, care par să se descurce singure în orice situație și pot ascunde cu ușurință disconfortul fizic pe care îl resimt. Starea lor de sănătate este însă delicată și multe pisici adulte se confruntă cu diverse sensibilități. Există o varietate de factori ce pot conduce la apariția acestor sensibilități, care, la rândul lor,  pot afecta sănătatea pisicii tale. Află cum îi poți susține starea de bine și cum o poți ajuta atunci când se confruntă cu o astfel de sensibilitate, care o  împiedică să se bucure de o viață activă și sănătoasă.

CELE MAI DES ÎNTÂLNITE SENSIBILITĂȚI

Peste 50%* dintre pisici se confruntă de-a lungul vieții cu o anumită sensibilitate. Printre cele mai des întâlnite sunt sensibilități ale pielii și blănii, dentare, digestive, urinare, predispoziție catre luarea în greutate, a acumulării de gheme de blană în stomac sau un apetit ridicat. Atunci când pisica ta se confruntă cu o astfel de sensibilitate, va prezenta un comportament specific, pe care este bine să îl recunoști pentru a ști că este momentul să mergi la un consult medical veterinar.

*Studiu intern Royal Canin

IMPORTANȚA PREVENȚIEI

Pisicile sunt creaturi misterioase, ceea ce face dificilă detectarea și diagnosticarea sensibilităților lor. Cu toate acestea, este crucial să le oferim pisicilor noastre cea mai bună îngrijire în mod pro activ, pentru a le menține într-o stare bună de sănătate. Vizita anuală la medicul veterinar și relatarea oricărei modificări de comportament al pisicii, îl va ajuta pe medicul curant să identifice predispozițiile și sensibilitățile cu care se confruntă pisica ta.

ROLUL NUTRIȚIEI

Studiile științifice* au demonstrat rolul esențial pe care îl are nutriția în menținerea sănătății pisicilor. Odată ce a fost identificată o anumită sensibilitate, poți alege o formulă nutrițională dedicată sensibilității sale , special creată pentru a răspunde și preîntâmpina exprimarea avansată a sensibilității. Formulele nutriționale adecvate îi asigură pisicii tale starea de bine și îi redau senzația de confort de care are nevoie. Acestea garantează rezultate vizibile și măsurabile, în urma unui interval foarte scurt de administrare exclusivă, cu ajutorul nutrienților esențiali cu rol specific. Ai grijă de sensibilitățile pisicii tale cu ajutorul nutriției potrivite.

*Studiu intern Royal Canin

Pisicuța Royal

 CARE SUNT SEMNELE UNEI SENSIBILITĂȚI SPECIFICE?

1. SENSIBILITATEA URINARĂ

Pisicile care sunt ușor supraponderale sau care au un stil de viață sedentar, alături de tendința  lor naturală de a nu bea multă apă, sunt factori care pot duce la crearea unei urine mai concentrate și, prin urmare la probleme urinare. Semne precum modificări ale obiceiurilor de băut apă sau de a urina, cum ar fi urinarea în afara litierei sau modificări în culoarea și mirosul urinei, pot indica faptul că pisica ta se confruntă cu disconfort urinar.

2. SENSIBILITATEA PIELII ȘI A BLĂNII

Pielea și blana pisicii tale reprezintă protecția ei în fața mediului extern, fiind o barieră împotriva surselor de agresiune fizice, chimice sau microbiene, ajutând-o în același timp să-și regleze temperatura și să se protejeze împotriva luminii UV. Aproape 30% * aportul zilnic de proteine al pisicii tale este utilizat pentru a regenera celulele epiteliate și pentru a stimula creșterea părului. Luciul, densitatea și culoarea blănii pisicii tale reflectă, de asemenea, starea ei generală de sănătate. Atunci când pisica ta se confruntă cu mâncărimi ale pielii și un aspect tern al blănii, înseamnă că suferă de sensibilitate a pielii și blănii.

*Sursa: Scott et al., 2001

 3. SENSIBILITATEA DIGESTIVĂ

Unele pisici au un stomac și un tract digestiv sensibil, ori au tendința de a se hrăni cu repeziciune și de a ingera cantități mari de hrană în scurt timp, fără a o mesteca. Toate acestea pot perturba digestia și asimilarea completă a nutrienților esențiali din hrană. O schimbare posibilă, precum un scaun moale, ar putea fi un semn că pisica ta se confruntă cu probleme digestive.

 4. SENSIBILITATE DENTARĂ

2/3 * dintre pisici se confruntă cu afecțiuni orale și dentare. Acumularea bacteriilor pe dinții pisicii tale are loc în mod natural după fiecare masă, iar tartrul se dezvoltă atunci când dentiția nu este curățată și placa dentară se mineralizează în contact cu saliva. Rezultatul este o respirație urât mirositoare și gingii sensibile, carii, care  în timp pot determina probleme de sănătate la nivelul întregului organism.

*Sursa: Crossley 1991; Kyllar & coll 2005 ; Verstraete & Coll 2004

Pisicuța Royal

5. PREDISPOZIȚIE CĂTRE ACUMULAREA GHEMELOR DE PĂR ÎN STOMAC

Pisicile își petrec o bună parte din timpul lor îngrijindu-și blana, ceea ce poate duce la înghițirea unei cantități considerabile de păr. Părul se poate acumula uneori sub forma unor gheme în stomacul pisicii tale, în loc să fie eliminat în mod natural, prin scaun. Dacă observi că pisica ta regurgitează cu regularitate gheme de blană, însemnă că această acumulare de păr îi cauzează disconfort și îi poate afecta chiar și starea de sănătate.

6. TENDINȚA DE A LUA ÎN GREUTATE

Luarea în greutate este în general cauzată de un dezechilibru între aportul caloric și energia consumată de-a lungul unei zile. Dacă greutatea pisicii tale a crescut chiar și cu 500 de grame, dacă observi că silueta ei s-a modificat, că abdomenul este mai proeminent sau că este mai dificil să îi simți coastele la palpare, însemnă că este momentul să îi schimbi obiceiurile alimentare și hrana oferită.

7. TENDINȚA DE A CERȘI HRANĂ ÎNTRE MESE

Unele pisici cer o porție în plus de hrană chiar și după mesele principale. Când pisicile cerșesc hrană și au acces facil la ea, ele au tendința de a lua în greutate, ceea ce le poate impacta negativ starea de sănătate. Alegerea nutriției potrivite este esențială în gestionarea apetitului pisicii tale, redarea senzației de apetit satisfăcut și menținerea unei greutăți sănătoase.

Consultă medicul veterinar frecvent pentru a avea parte de cea mai bună îngrijire în funcție de particularitățile și istoricul medical al animalului tău de companie.

Vă recomandăm cu drag următoarele produse:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close