Rasa Terrier Negru Rusesc

2.1K

canvas_terrier_rusesc.jpg

Informaţii generale:Terrierul negru rusesc, originar din Rusia, după cum îi spune și numele, a fost dezvoltat de către apăpostul militar Krasnaya Zvezda (Red Star) din afara Moscovei. Acest adăpost a fost creat pentru a dezvolta câini de muncă pentru forțele de securitate Rusești. Al doilea război mondial a scăzut într-un mod absolut dramatic numărul de câini de muncă în Rusia, dar câinii de pază puternici și inteligenți au fost ceruți în număr mare de către unitățile militare, de închisori și de alte structuri guvernamentale. După război, Adăpostul Red Star s-a profilat cu precădere înspre satisfacerea nevoilor acestor instituții prin încrucișarea unor rase de muncă de talie mare, incluzând aici Rorrweiler, Schnauzer Uriaș, Moscova Retriever și Airdale Terrier. Au urmărit crearea unei noi rase de câini, cu un temperament stabil și cu o înfățișare foarte impozantă. Alte rase care au fost anunțate că au contribuit la apariția acestei noi rase au fost Newfoundland, Ciobănesc Caucazian, Ciobănesc Est European, Marele Danez, Borzoi și Laika. Rezultatul a fost un câine mare, musculos, negru, cu oase grele și cu excelente reacții instinctive. În 1955 URSS a prezentat primii urmași ai noii rase, atrăgând totodată destul de mulți admiratori. În anul 1956, Adăpostul Red Star a început să vândă căței din această nouă rasă către crescători privați, ceea ce a dus la accelerarea dezvoltării Terrierului Negru Rusesc și împrăștierii acestuia în alte țări, cum ar fi Germania și restul țărilor Europei.   Nume: Terrierul Negru Rusesc

Originea: Rusia

Grupa: Terrier

 


Inaltime: Femela 63 – 72 cm, Mascul 63 – 74 cm

Greutate: Femela 35 – 50 kg, Mascul 35 – 60 kg

Speranta medie de viata: până la 10 – 11 ani

Culoare: negru

Temperament:  Un câine cu o deosebită încredere în forțele proprii, un câine foarte curajos , Terrierul negru rusesc poate fi un adevărat partener. Într-o situație periculoasă, terrierul va reacționa defensiv, urmând să devină relaxat imediat ce pericolul a trecut.

Dresaj: În caz contrar, odată cu creșterea în vârstă, va începe să devină neascultător și să preia controlul întregii case.

Caracteristici distinctive: AKC descrie această rasă ca fiind ”robustă, mare, stabilă, agilă și puternică”.

Totodată, această rasă a reușit să capteze atenția Statelor Unite ale Americii. Este de multe ori confundat cu Schnauzerul gigant sau cu Bouvier de Flandra, deoarece aceste două rase sunt cam de aceeași mărime și au aceeași blană neagră și lungă. În America, primul club al Terrierilor Negri Rusești a fost fondat în anul 1994.

Descriere fizică:

Terrierul Negru Rusesc este una dintre cele mai mari rase de terrieri, cu o înălțime între 63 și 76 cm și o greutate cuprinsă între 35 și 60 kg. Mersul lor este unul puternic, dovedind ușurință și foarte multă stabilitate. Sunt niște câini masivi, mușchiuloși, cu oase grele și o blană densă, dublă și mereu ciufulită. AKC descrie această rasă ca fiind ”robustă, mare, stabilă, agilă și puternică”. Forma capului este una alungită, puternică, cu o frunte foarte bine definită. Buzele și gura trebuie să fie cărnoase, acoperite de mustața și barba situată în jurul botului. Urechile au o formă triunghiulară, poziționate în partea de sus a craniului. Picioarele acestui câine sunt mari, cu labe aspre și groase. Coada lor este scurtă și ridicată.

Personalitate:

Terrierul negru rusesc este un câine mare, inteligent, robust, puternic, protector și cu puternice instincte teritoriale. Își iubește familia foarte mult, dar este un câine care nu reacționează tocmai bine în relație cu străinii. Este un câine de pază excelent, care nu latră decât dacă are un motiv întemeiat. Se naște cu un instinct de a proteja și de a fi un bun gardian, motiv pentru care nu trebuie să vă faceți griji în ceea ce privește protecția familiei dumneavoastră, a casei, a curții. De cele mai multe ori, simpla sa apariție, cu aspectul și statura impunătoare poate să sperie orice vizitator nedorit. Un câine cu o deosebită încredere în forțele proprii, un câine foarte curajos , Terrierul negru rusesc poate fi un adevărat partener. Într-o situație periculoasă, terrierul va reacționa defensiv, urmând să devină relaxat imediat ce pericolul a trecut. Datorită mărimii sale, a puterii și a staturii dominante, un dresaj bazat pe supunere este necesar încă de când este cățel. Este un câine alert și care răspunde și se adaptează foarte bine antrenamentelor de dresaj. Are nevoie de compania oamenilor și va dori să facă parte din familia dumneavoastră cu orice preț. Îl veți vedea că vrea să fie cu dumneavoastră tot timpul, urmându-vă din cameră în cameră, împărtășind alături de dumneavoastră fiecare moment din viață. Le plac drumurile lungi, motiv pentru care trebuie să vă gândiți să vă luați o mașină destul de încăpătoare. Conștientizarea de către dumneavoastră a prezenței acestora în preajmă va însemna atingeri ocazionale, regulate, din partea terrierului negru rusesc. Vor vrea să doarmă alături de dumneavoastră și le place să lingă tot timpul, să dea săruturi mari, mai ales când dormiți. Totuși, dacă doarme cu dumneavoastră în cameră, s-ar putea să nu aveți parte de prea mult somn din cauza sforăitului. Dacă rămân singuri pentru perioade lungi de timp, vor dezvolta probleme comportamentale. În ceea ce privește exercițiul, este indicat să faceți zilnic plimbări, înot sau jogging. Iubesc copiii și arată acest lucru prin modul în care îi ling pe obraji. Sunt câini răbdători, care nu reacționează când copiii se joacă cu urechile sau cu coada lor. Trebuie să fiți atenți la faptul că atunci când beau apă, barba lor se va uda foarte repede, putând astfel să stropească peste tot. Terrierul negru rusesc este un câine determinat, neînfricat și foarte devotat, care cu o socializare și cu un antrenament corect pot deveni niște companioni excelenți.

Dresaj:

Terrierul negru rusesc este una dintre cele mai ușor de dresat rase de terrieri. Încă de când sunt căței, Terrierii negri rusești ar trebui să fie tratați cu fermitate, dar niciodată cu asprime, ceea ce îi va face să înțeleagă limitele până unde pot să interacționeze. În caz contrar, odată cu creșterea în vârstă, va începe să devină neascultător și să preia controlul întregii case. Deși sunt o rasă care se pot impune foarte ușor, un stăpân care îi demonstrează că este un lider și că este încrezător în relația lor, poate să impună respect foarte repede. Fiind ușor de dresat, Terrierii negri rusești iubesc să rezolve noi și noi misiuni, una mai provocatoare decât cealaltă. Socializarea este foarte importantă la acești câini. Pot să devină foarte protectivi cu familiile și cu teritoriul lor, ceea ce înseamnă că trebuie să fie învățați să accepte vizitatori și noi situații.

Toaletaj:

Periajul trebuie să fie o activitate săptămânală obligatorie pentru Terrierul negru rusesc, pentru a evita înăsprirea și pierderea strălucirii blănii. Pentru un periaj cât mai bun, aveți nevoie de o perie puternică, de un pieptene mare și rar pentru blana interioară. Toate acestea le puteți găsi într-un magazin specializat de comercializare a produselor pentru câini. Nu este obligatoriu să îi periați sprâncenele, barba sau mustața. Blana trebuie să îi fie tunsă cel puțin de două ori pe an, pentru că altfel îi crește mult prea mare. În ceea ce privește îmbăiatul, nu are nevoie decât atunci când este cu adevărat murdar. Folosiți un șampon special pentru câini pentru a evita apariția unei piei uscate.

Nu uitați de asemenea de îngrijirea dentară. Cel mai bine este să îl spălați pe dinți cu periuța, cel puțin de câteva ori pe săptămână, pentru a-i îndepărta depunerile de piatră.  Unghiile trebuie de asemenea îngrijite cel puțin lunar dacă el nu și le pilește în mod natural în timpul plimbărilor. Îngrijirea unghiilor menține picioarele câinilor în condiții bune și mai mult, vă protejează pe dumneavoastră de zgârieturi atunci când sare să vă întâmpine. Urechile necesită o atenție deosebită și ar trebui să fie verificate săptămânal pentru apariția iritațiilor sau a mirosurilor neplăcute, ceea ce ar putea să arate apariția unor infecții. Când îi verificați sănătatea urechilor, folosiți vată îmbibată într-un lichid de curățat urechile pentru a preveni apariția infecțiilor.

Boli si afectiuni curente:

Terrierul negru rusesc este un câine destul de rezistent, motiv pentru care este rar predispus la boli. Ca afectiuni specifice ce pot fi intalnite la aceasta rasa:

– boli ale ochilor: cataracta apare de obicei la vârsta de 1 sau 2 ani, cunoscută și ca și cataractă juvenilă. De obicei nu duce la orbire, dar este indicat ca animalele care prezintă această afecțiune să nu li se permită să aibă urmași. Glaucomul este o altă afecțiune a ochilor destul de des întâlnită la această rasă;

– alergiile se manifestă destul de des la această rasă, cele mai întâlnite fiind cele la mâncare, cele la diverse elemente solide, și alergiile respiratorii;

– atrofia retinală progresivă este o boală oculară care implică deteriorarea graduală a retinei. La începutul bolii, câinii își pierd vederea nocturnă, urmând ca pe măsură ce boala se agravează, să își piardă și vederea pe timpul zilei;

– displazia de șold şi displazia de umăr, apare cel mai des odată cu îmbătrânirea câinilor din această rasă. Cel mai bine este să aflați dacă părinții câinelui au suferit sau suferă de astfel de boală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close