Rasa de iepuri Mini Lop

4.9K
Informaţii generale:

Dacă sunteți în căutarea unui iepure adorabil, atunci aceasta este rasa la care trebuie să vă opriți. Iepurele din rasa Mini Lop are un aspect de jucărie de pluș, cu o față durdulie, cu urechi lăsate, un corp solid și cu o blană lungă și moale. Pe lângă faptul că sunt menite să fie ținute în brațe, iepurii din rasa Mini Lop sunt niște animăluțe foarte competitive. Există foarte multe motive pentru care să vă placă rasa Mini Lop, chiar dacă nu este cea mai mică rasă din lume. În Marea Britanie, Australia și în alte țări care folosesc standardul British Council, rasa Miniature Lop cântărește între 1,3 și 1,8 kg, fiind în esență o rasă similară cu Holland Lop. Rasa American Lop este mai mare, cântărind între 2,2 și 2,7 kg. Rase de iepuri cu urechile lăsate există și sunt cunoscute în Europa de secole, rasa originală fiind Lop Englez. În final, mai multe rase s-au dezvoltat, inclusiv Marele Lop German. Acest iepure a fost încrucișat cu un mic iepure Chinchilla, obținându-se de către crescătorii germani un iepure de dimensiuni mici și cu urechile lăsate, pe care aceștia l-au denumit Klein Widder, sau ”Micile urechi care atârnă”. La începutul anilor 1970, un bărbat din California, pe nume Bob Herschbach i-a văzut la un show de profil din Essen, Germania. A cumpărat trei iepuri și i-a dus în America, unde

  Nume: Mini Lop

Originea: America

Grupa: Iepuri de dimensiuni mici

Greutate: Între 1,5 – 2 kg

Speranta medie de viata: până la 5 – 10 ani

Culoare: tipar plin sau cu mai multe culori

Temperament:  Dacă o să achiziționați un iepure de la un crescător cu renume, atunci cu siguranță iepurele a fost învățat elementele de bază de socializare și a fost obișnuit de mic cu compania omului și al altor animale. Iepurele din rasa Mini Lop este un iepure foarte prietenos care vă va pune zâmbetul pe buze adeseori.

Status rasă:  rasa de iepuri Mini Lop nu prezintă nicio problemă din punct de vedere al statutului, fiind niște iepuri foarte apreciați ca și animale de companie.

Caracteristici distinctive: Coada îi este puternică, dreaptă și îmblănită. Urechile ar trebui să îi fie acoperite cu blană și ar trebui să fie rotunjite la capete.

a început un program de reproducere, introducând în linia lor și un Chinchilla Standard. Noua rasă a atras atenția multor oameni și a fost la început prezentat în cadrul ARBA sub numele de Kline Widder, dar apoi numele i-a fost schimbat în Mini Lop în anul 1974 pentru că prindea mult mai bine la public. Un bărbat pe nume Herby Dyke a reușit să ducă munca mai departe și să obțină recunoașterea din partea ARBA în anul 1980. Mai târziu, în linia acestor iepuri a fost introdusă și rasa French Lop. Un iepure din rasa Mini Lop arată ca și o versiune mai mică a French Lop. Capul ar trebui să îi fie asemenea unui ”bulldog”, mare și masiv, iar în cazul masculilor este adeseori sprijinit pe o gușă de dimensiuni mari. Corpul ar trebui să îi fie foarte adânc și rotund, cu oase puternice. Blana îi este dată pe spate într-un mod luxuriant. Culorile în care pot să apară sunt foarte multe, dar la fel ca alte rase de Lop, este împărțit în două grupe, respectiv grupa cu culori solide și grupa cu blana în mai multe culori. Cele mai des întâlnite culori sunt agouti alună, opal, chinchilla. Această rasă este una cu o personalitate demnă de aspectul său de ursuleț. Iepurii mini Lop sunt o alegere perfectă pentru copiii destul de mari pentru a se juca cu ei. Cu peste 1100 de iepuri înregistrați la Convenția ARBA din 2011, această rasă arată că deține o autoritate mare în domeniu. Există două Cluburi Naționale de Specialitate pentru Mini Lop în America.

Descriere fizică:

Rasa de iepuri Mini Lop au o greutate medie de 1,6 kg. Blana iepurilor Mini Lop ar trebui să fie densă, moale și să aibă o lungime rezonabilă. De asemenea, ar trebui să prezinte multe fire de protecție. Au un corp compact, care în general este larg și cu o musculatură puternică, cu un cap rotund și obraji plini. Pieptul le este adânc și larg, cu laterale rotunjite. Umerii sunt de asemenea foarte puternici, la fel cum sunt și picioarele din spate. Coada îi este puternică, dreaptă și îmblănită. Urechile ar trebui să îi fie acoperite cu blană și ar trebui să fie rotunjite la capete. Trebuie să fie ținute destul de aproape de obraji pentru a avea forma unei copite. Ochii îi sunt rotunzi și luminoși. Culorile acceptate sunt în general toate, deși cele mai des întâlnite sunt albastru, negru, maro, Chinchilla, sealpoint, roșcat. Există două categorii de culori: solide și combinate. Varietățile de culori solide se împart de asemenea în mai multe tipare:

– Grupul Agouti: chinchilla (negru, albastru, ciocolatiu, lila, perlă afumată), agouti alună (negru sau ciocolatiu), lynx și opal;

– Grupul Alb Punctat: negru, albastru, ciocolatiu sau punctat lila

– Grupul Plin: negru, albastru, ciocolatiu, lila, alb (cu ochii albaștri sau roz)

– Grupul Umbrit: perlă înghețată (negru, albastru, ciocolatiu, lila), samur, samur punctat, focă, perlă afumată, broască țestoasă (negru, albastru, ciocolatiu, lila)

– Grupul Ticked: argintiu / argintiu roșcat (negru, albastru, maro și crem), oțel (cu vârfurile aurii sau argintii, negru, albastru, ciocolatiu, lila)

– Grupul cu benzi largi: crem, portocaliu și roșu.

Personalitate:

Iepurii din rasa Mini Lop sunt foarte jucăuși și mereu cu un nivel crescut de energie, iar pentru că sunt inteligenți, pot să fie foarte ușor dresați. Se înțeleg bine cu alte animale de companie sau cu animalele din curtea voastră. În ceea ce privește copiii, deși sunt niște iepuri calmi și pregătiți oricând pentru joacă, ei preferă niște copii care știu să se joace și care înțeleg existența unor limite. Ca și animale de câmp, iepurii pot să fie foarte speriați și foarte activi, în mod particular atunci când vine vorba de rase de dimensiuni mici. Dacă o să achiziționați un iepure de la un crescător cu renume, atunci cu siguranță iepurele a fost învățat elementele de bază de socializare și a fost obișnuit de mic cu compania omului și al altor animale. Iepurele din rasa Mini Lop este un iepure foarte prietenos care vă va pune zâmbetul pe buze adeseori, dar care are nevoie de mult exercițiu și de multe stimulente pentru a preveni plictiseala. Le face plăcere să se joace cu jucării pentru pisici, în special cele care au clopoței sau care scot sunete. Nivelul de activitate al acestor iepuri crește în perioada de răsărit și cea de apus a zilei. Din cauză că iepurii sunt în general animale care se stresează foarte repede și care au un psihic fragil, nu sunt recomandați ca și animale de companie pentru copiii care nu au ajuns la capacitatea de a înțelege acest lucru.

Hrana și cușca

Principalul ingredient al dietei lor este fânul, de preferat fânul mai gras, mai bogat în fibre. Un astfel de fân va preveni diareea și obezitatea iepurelui. Alte frunze de verdețuri, în special legume, sunt esențiale pentru sănătatea iepurelui, fiind necesare ocazional pentru a preveni eventuale derapaje digestive. De dragul varietății puteți să îi oferiți și bunătăți cum sunt morcovi, piersici, pere, mere, prune, căpșuni sau alte fructe. Trebuie totuși să fiți atenți când îl hrăniți cu fructe pentru că acestea pot să fie bogate în zaharuri. Crescătorii de iepuri în scopuri comerciale mai adaugă și alte elemente nutritive dietei zilnice. Mai trebuie să aibă tot timpul apă proaspătă într-un bol. Iepurii din rasa Mini Lop sunt în general ținuți în casă, dar dacă vă hotărâți să îl țineți în exterior, atunci ar trebui să îi oferiți destul spațiu pentru a putea să țopăie și să stea ridicat pe picioarele din spate. O protecție ar trebui să fie așezată deasupra cuștii pentru a-l proteja de vremea rea. Nu trebuie să fie ținut în soare. Dacă aveți un hambar bine ventilat în care să poată să fie ținută cușca, atunci ar fi ideal. Cușca trebuie să fie curățată o dată pe săptămână în totalitate, dar în fiecare zi trebuie să fie aruncate restul murdăriilor. Ar trebui să aibă companie umană cât de mult posibil, cu care să se joace și să își petreacă timpul. Dacă este ținut în interior, iepurele ar trebui să fie dresat pentru a-și face treburile în casă și de asemenea ar trebui să i se asigure o zonă liniștită unde să scape atunci când simte că are nevoie. Orice obiecte cum ar fi papuci, telefoane, jucării și haine ar trebui să fie ținte la distanță de el pentru că are obiceiul de a roade tot ce prinde. Favoritele lui sunt cablurile și firele, așa că ar fi indicat să le țineți la distanță de el, pentru că altfel riscați să aveți un TV care nu funcționează.

Toaletaj:

Iepurii din rasa Mini Lop necesită o îngrijire regulată a blănii, dacă doriți ca aceasta să fie păstrată în condiții bune. Îngrijirea frecventă vă va permite să identificați orice semne de rană sau boală.  Iepurii obișnuiesc să se îngrijească reciproc, motiv pentru care este indicat să aveți cel puțin două exemplare. Când au grijă unul de celălalt, iepurii își ling urechile, nasul, vârful capului și în jurul ochilor.

Scopul și statusul rasei:

Conform celor prezentate de către American Livestock Breeds Conervancy, rasa de iepuri Mini Lop nu prezintă nicio problemă din punct de vedere al statutului, fiind niște iepuri foarte apreciați ca și animale de companie. Acest lucru îi situează implicit într-un interval mare de exemplare înregistrate în întreaga lume. Sunt iepuri apreciați ca și animale de companie, dar și pentru prezentare în show-urile de profil.

Probleme de sănătate:

La fel ca și alte animale mici, și iepurele din rasa Mini Lop poate să fie predispus la răceli și la infecții virale. Expunerea la praf, la schimbările bruște de temperatură, precum și capacitatea scăzută de rezistență la stres îl poate predispune la diverse boli. Printre acestea enumerăm și:

– conjunctivita este o infecție bacteriană a pleoapelor cauzată de către fum și praf;

– probleme ale urechilor;

– coccidiosis este o problemă intestinală, un parazit apărut din cauza condițiilor igienice precare;

– balonarea și obstrucționarea canalelor respiratorii din cauza bilelor de păr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close