Porcușorul de guineea în carantină

1.9K

vitamina c guineeaExistă anumite situații în care un porcușor de guineea trebuie ținut neapărat în carantină, adică izolat de alți porcușori sau chiar, în alte cazuri, de oameni. Nerespectarea condițiilor de carantină poate duce la transmiterea unor boli potențial fatale sau la creearea unor complicații deloc necesare, mai ales în cazul în care introduceți un porcușor nou între alții pe care îi aveți deja. Nu uitați: este mai ușor și ieftin să tratezi un singur porcușor decât să tratezi mai mulți!

Cum se efectuează carantina

Un porcușor aflat în carantină trebuie plasat într-o altă încăpere decât cea în care se află ceilalți porcușori de guineea și, bineînțeles, într-o cușcă separată. Chiar dacă îl izolați pentru a depista prezența unei potențiale boli, cușca și accesoriile trebuie să fie curate și dezinfectate în prealabil. Totodată, este foarte important să respectați reguli stricte de igienă și în ceea ce privește interacțiunea dumneavoastră și a celorlalți membrii ai familiei cu el. Chiar dacă sunteți obișnuiți să va luați porcușorii în brațe și să va jucați cu ei pe canapea, de exemplu, aceste acțiuni ar trebui evitate pe timpul celor două săptămâni. Dacă îl luați în brațe, folosiți un prosop sau schimbați-vă hainele înainte de a-i lua în brațe și pe ceilalți. Neapărat spălați-vă pe mâini după ce intrați în contact cu porcușorul aflat în carantină. Porcușorul aflat în carantină nu ar trebui să părăsească camera în care îl țineți și nici alți porcușori să fie aduși în încăpere, deoarece unele infecții se pot transmite pe calea aerului. Nu organizați „întâlniri de joacă” între porcușorul de guineea aflat în carantină și ceilalți, nu transferați mâncarea neconsumată de la porcușorul aflat în carantină la ceilalți. Dar, în ciuda faptului că este în carantină, porcușorul are nevoie de atenție, interacțiunea cu dumneavoastră și toate îngrijirile adecvate. Dacă cumva este și bolnav, cu atât mai mult trebuie să-i fiți alături.

Situații în care se impune carantina

Dacă aveți deja unul sau mai mulți porcușori și doriți să introduceți un altul în mijlocul lor, o carantină de 14 zile este necesară, atât pentru bineleporcusor de guineea celui nou adus, cât și pentru al celor deja existenți. Chiar dacă porcușorul pare sănătos la prima vedere, nu se recomandă sărirea peste carantină deoarece poate fi purtătorul unor boli cu simptome mai puțin vizibile. Spre exemplu, o infecție respiratorie poate să treacă neobservată în primele zile, dar este contagioasă și poate duce chiar la moartea porcușorului. La fel și paraziții externi sau interni. Un porcușor de guineea adus dintr-un pet shop trebuie neapărat ținut în carantină. Probabil singura excepție este în cazul în care adoptați un porcușor pe care îl cunoașteți deja și pe care îl vedeați des, că să fiți sigur că este sănătos. Carantina se impune și în cazul în care aveți mai mulți porcușori și unul dintre ei dezvoltă o boală contagioasă. De la primele simptome, cel mai bine este să-l izolați de ceilalți și să respectați regulile de carantină descrise mai sus. Bineînțeles, în cazul unor paraziți externi precum purecii sau păduchii carantina nu-și are rostul căci contaminarea este probabil produsă când se observă primele simptome. Chiar dacă aduceți un singur porcușor de guineea acasă și nu mai există alții în preajmă, o formă de carantină și o igienă sporită în primele două săptămâni este necesară în ceea ce-i privește pe oamenii din jurul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close