Pisica din rasa Australian Mist

1.2K
Informaţii generale:

Pisica din rasa Australian Mist este considerată simbolul național din lumea pisicilor al Australiei pentru că este prima pisică originară din această țară. Pisica Australian Mist este dificil de găsit în alte părți ale lumii, deși unii crescători au încercat să introducă rasa în Anglia. Există foarte puține pisici din rasa Australian Mist înregistrate în Statele Unite ale Americii și mai mult, acolo nu prea există crescători ai acestei rase. Dr Truda Straede este creatoarea acestei rase, care în anul 1977 a reușit să obțină o pisică perfect capabilă și fericită să trăiască o întreagă viață în interiorul casei. Înainte de a începe încrucișările, Dr Straede a înaintat spre aprobare un plan către Royal Agricultural Society a NSW Cat Control. Prima generație a fost acceptată în registrul încrucișărilor experimentale în anul 1980 și prima pisică din rasa Australian Mist obținută pe această cale a fost înregistrată în Aprilie 1986. Scopul dr Truda Straede a fost să obțină o pisică foarte prietenoasă, mai ales în condițiile

  Nume: Australian Mist

Originea: Australia

Grupa: Pisici de mărime medie

Inaltime: înălțime medie

Greutate: Femela 4 – 6 kg, Mascul 4,5 – 7 kg

Speranta medie de viata: până la 14 – 16 ani

Culoare:  auriu, liliachiu, albastru, ciocolatiu, caramel, piersică.

Temperament: Pisica din rasa Australian Mist este foarte jucăușă în perioada tinereții, dar se vor calma destul de mult pe măsură ce ajung la maturitate. Se comportă excelent cu copiii, ceea ce o face să fie perfectă într-o casă în care există copii.

Caracteristici distinctive: Au un corp mediu înspre mare, cu un piept elegant rotunjit. Sunt pisici care în general par a fi mai grele decât sunt cu adevărat.

în care existau foarte multe pisici sălbatice în Australia, care obișnuiau să atace animalele sălbatice din teritoriul lor. Australian Mist a apărut ca urmare a încrucișărilor a 30 de pisici din rasele Burmeză, Abysinian și Domestică cu Părul Scurt. Burmeza a fost folosită pentru personalitatea lor și pentru culorile diluate. Pisica Abysinian a fost folosită pentru firea lor prietenoasă, pentru energie și pentru petele pe care le prezintă.  La început, pisica din rasa Australian Mist a fos denumită Pătata Mist, dar numele i-a fost schimbat în anul 1998 pentru a se adapta la varietățile de tipare ale blănii pe care această rasă le poate dezvolta. Rasa a fost acceptată de către toate asociațiile din Australia și din multe alte țări. Două femele gestante au fost importate în Marea Britanie în anul 2007, urmate doi ani mai târziu de șase alți masculi și femele gestante. În anul 2011, pisicilor din rasa Australian Mist li s-a permis să fie prezentate de către GCCF, existând reale speranțe că rasa va obține cât de curând statutul de participare la competiții, odată ce numărul acestora a crescut îndeajuns de mult.

Descriere fizică:

Această pisică a moștenit părul scurt de la strămoșii săi Burmezi, care i-au oferit totodată și culoarea maro, albastră, ciocolatie și liliachie, în timp ce culoarea aurie și piersică se datorează contribuției Abysiniei. O a șaptea culoare, caramel, este în acest moment în proces de acceptare de către GCCF. Pisicile din rasa Australian Mist au o blană fie pătată, fie plină. Tiparele blănii acestor pisici au trei aspecte importante: culoarea pământie, tiparul și ”misting”. Aspectul cețos se datorează desimii blănii, o moștenire a tiparului Agouti de la rasa Abysinian. Toate pisicile din rasa Australian Mist au ochii mari, verzi, așezați depărtați unul de celălalt pentru a exprima o blândețe aparte. Au un corp mediu înspre mare, cu un piept elegant rotunjit. Sunt pisici care în general par a fi mai grele decât sunt cu adevărat.

Caracteristici generale: Pisica din rasa Australian Mist este o pisică din tipul celor medii, cu un corp foarte bine echilibrat, și care nu prezintă niciun element extrem în aspectul ei general. Expresia facială este deschisă și generoasă. Masculii sunt mai largi decât femelele și musculatura lor este mult mai bine dezvoltată.
Corp: Are un corp de o lungime medie, ferm și cu o musculatură bine dezvoltată. Corpul este mai greut decât pare a fi la prima vedere, tocmai datorită musculaturii sale. Pieptul îi este mare și rotund. Picioarele sunt bine proporționate cu restul corpului și sunt puternice. Picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față, iar labele picioarelor sunt fine și ovale.
Cap: Este mare și într-o proporție generoasă cu restul corpului, ușor rotunjit și cu o distanță considerabilă între urechi. Văzut din profil, nasul pare a fi ușor ascuțit, fără să prezinte un stop clar. Nasul este de asemenea într-un echilibru perfect cu o bărbie fermă și cu un bot puternic. Botul îi este scurt înspre mediu.
Urechile: Sunt de mărime medie înspre mare, late la bază și cu vârfurile rotunjite și așezate înspre în față. Linia exterioară a urechilor continuă elegant cu linia feței. Atunci când sunt ținute ușor aplecate înspre în față și ridicate la maxim, îi conferă pisicii o expresie alertă.
Ochii: Sunt mari și lucioși. Pleoapa superioară este dreaptă, în timp ce pleoapa de jos este ușor curbată. Sunt așezați la distanță unul de celălalt, ușor aplecați înspre nas. Culoarea ochilor este orice variantă de verde. Unele pisici nu prezintă acest verde în totalitate, dar pentru a nu fi descalificate trebuie totuși să prezinte un cerc verde în jurul pupilei.
Coada: Are o lungime medie, este puțin mai groasă la bază și este purtată cu eleganță. Grosimea cozii este proporțională cu restul corpului.
Blana: Este scurtă, ca urmare  a influenței pisicii Domestice cu Părul Scurt, iar culorile sale sunt bogate și calde, cu o tonalitate mai închisă în zona nasului, a obrajilor și a urechilor. Ia destul de mult timp blănii să dezvolte culorile Ciocolatiu, Liliac, Caramel, Auriu, Piersică, lucru care se întâmplă în general în jurul vârstei de doi ani. Tiparul blănii este în general pătat sau lucios. Tiparul pătat este aleatoriu, cu pete de toate tipurile sau mărimile, inclusiv vârfuri de săgeată și rozete.

 

Personalitate:

Rasa de pisici Australian Mist este una care conține pisici cu o personalitate incredibil de prietenoasă, o personalitate pe care orice iubitor de pisici ar adora-o. Aceste feline prezintă un mix al dispoziției afectuoase a pisicilor Burmeze, inteligența pisicii Abysinian și energia pisicii din rasa Domestică cu Părul Scurt. Prezintă de asemenea un temperament foarte bine echilibrat și poate cel mai important lucru, le place viața în interiorul apartamentului, nicidecum afară. A fi în apropierea oamenilor este ceea ce își doresc, pentru că tânjesc după atenția stăpânilor săi. S-a observat în ultimii ani că aceste pisici au interese comune cu stăpânii lor în ceea ce privește activitățile zilnice, cum ar fi ascultarea muzicii. Trebuie să țineți cont că acestor pisici le place să mănânce și să ia gustări destul de dese, ceea ce înseamnă că sunt predispuse la obezitate. Stăpânii lor ar trebui să aibă grijă să le ofere o dietă corectă, cu mâncare specială și în cantități corecte. Pisica din rasa Australian Mist este foarte jucăușă în perioada tinereții, dar se va calma destul de mult pe măsură ce ajunge la maturitate. Se comportă excelent cu copiii, ceea ce o face să fie perfectă într-o casă în care există copii. Este important caracterul ei liniștit, răbdător, tolerant, atunci când are de a face cu copii de vârste destul de mici. De obicei nu zgârie. Pentru că le place să se joace foarte mult, o casă în care sunt copii este chiar indicată pentru această pisică. Dacă nu, adulții ar trebui să își aloce destul timp pentru a întreține această pisică.

Toaletaj:

Blana pisicilor din rasa Australian Mist este ușor de îngrijit, fiind necesară doar o periere sau o pieptănare săptămânală pentru a-i îndepărta firele moarte și pentru a-i distribui uleiurile pielii. Dacă ii frecați din când în când blana cu o piele de căprioară, o veți putea menține lucioasă. Nu este necesară o baie decât foarte rar. Nu uitați nici de îngrijirea dentară. Cel mai bine este să încercați să o învățați cu periajul dinților încă de când este mică, pentru a evita problemele ulterioare. Tăiați unghiile cam la două săptămâni. Cu o batistă curată și umedă ștergeți-i colțul ochilor, folosind câte o parte diferită din acea batistă pentru fiecare ochi. Evitați în acest mod transmiterea infecțiilor. Urechile trebuie curățate săptămânal. Curățarea urechilor înseamnă înmuierea unei batiste într-un lichid care conține oțet și apă caldă. Acordați atenție și tăvii în care își face nevoile, care trebuie să fie tot timpul curată. Pisicile sunt foarte sensibile când vine vorba de igiena intimă, motiv pentru care o tavă murdară le va face să își caute alte locuri în casă pentru a-și face nevoile.

Boli si afectiuni curente:

Pisica din rasa Australian Mist este în general o pisică foarte sănătoasă, putând totuși să prezinte câteva probleme, unele dintre ele fiind de natură genetică. Printre bolile cele mai des întâlnite la această rasă sunt următoarele:

– dermatita corneeană reprezintă prezența pielii sau a firelor de păr pe suprafața corneei unuia sau ambilor ochi. Acest lucru poate să fie corectat chirurgical;

– sindromul durerii faciale poate fi observat în momentul încare pisica exagerează cu linsul și cu mestecarea lăbuțelor. Chiar și mâncatul le provoacă durere, dar nu se cunoaște cauza;

– polimiopatia hipocalcemică duce la slăbirea mușchilor datorită nivelurilor scăzute de potasiu din sânge. Se tratează cu suplimente de potasiu;

– distrofia corneană reprezintă o afecțiune progresivă moștenită a ambilor ochi. Corneea, stratul exterior al ochiului este cel mai afectat. Există trei tipuri de distrofie corneană, în funcție de locația în care este identificată: epiteliul cornean, stromale cornean și endoteliul cornean;

– boala vestibulară periferică afectează sistemul de echilibru, pisica începând să țină capul înclinat, nu își mai coordonează mișcările, se rostogolește, mișcă involuntar ochii, vomează și salivează excesiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close