Papagali Blossom-Headed Parakeet

1.4K
Informaţii generale:

Specia de papagali Blossom-Headed Parakeet se găseşte în zona Bhutan, Nord Estul Indiei, Bangladesh şi Nordul Burma, Laos, Cambodgia, Vietnam, SE China (sudul Guangxi si Vestul Guandong). Trăieşte în păduri, savane, marginea pădurilor, dar şi în zonele cu pământuri cultivate, la înălţimi de până la 1000 m. Aceste păsări trăiesc în general în păduri şi pot fi găsite în timpul zilei pe pământ, căutând tot timpul mâncare. Sunt experţi în găsirea fructelor şi a seminţelor în habitatul în care trăiesc. Sunt adeseori văzute atârnând cu capul în jos, asemenea liliecilor, sau odihnindu-se pe clădiri de-a lungul zilei. Aceste păsări nu sunt sub nicio formă ameninţate, chiar dacă despăduririle au dus la distrugerea habitatului lor şi la obligarea papagalilor Blossom-Headed Parakeet să se mute înspre zonele urbane. Dieta lor constă în seminţe, fructe şi flori. Amenajarea unor spaţii speciale de hrănire, de către localnici au permis acestor papagali să prospere. Tot mai mulţi papagali se îndreaptă înspre aceste refugii cu mâncare. Turiştii sunt de asemenea nerăbdători să arunce bucăţele de pâine pentru a-i putea observa pe aceşti extrem de drăguţi papagali. În sălbăticie, în perioada sezonului de împerechere, aceste

  Nume: Blossom-Headed Parakeet

Originea: Asia

Grupa: de dimensiuni medii

Inaltime: 25 – 30 cm

Speranta medie de viata: până la 20 – 30  ani

Culoare: verde, cu diferite culori în partea superioară a corpului.

Temperament:  Personalitatea acestor păsări este dezvoltată prin îngrijire constantă şi socializare de la o vârstă fragedă. Stăpânul ar trebui să reacţioneze doar la comportamentul dorit şi să ignore comportamentul care nu este cel mai bun.

Dresaj:  Pot să fie dresaţi să mânânce din palmă, dar pentru acest lucru, stăpânul ar trebui să înceapă să hrănească puii încă din cea de-a 15-a zi de viaţă.

Caracteristici distinctive: Pe umeri, respectiv pe partea exterioară a aripilor există două pete roşii. Coada este de culoare albastră-verde. Partea de sus a ciocului este galbenă, iar partea de jos a ciocului este închisă la culoare.

păsări vor începe să caute copaci cu cavităţi în care să îşi pună bazele cuibului. Femelele îşi vor modela cuibului după preferinţe înainte de a începe să depună ouăle. În tot acest timp, masculul nu va ajuta la pregătirea cuibului, ci va sta de pază şi va face rost de mâncare. Aceste păsări nu se înţeleg foarte bine cu captivitatea. Abia după ce importul de papagali a fost interzis, populaţia acestora s-a stabilizat. Doar cu ajutorul exclusiv al crescătorilor de papagali Asiatici, această rasă a putut să devină un frumos animal de companie. Pentru a depăşi numărul mic de papagali crescuţi în captivitate, mulţi crescători au apelat la încrucişarea cu Plum-headed Parakeet. Dar această încrucişare aducea pe lume papagali de dimensiuni mult mai mari şi cu culori adiţionale vibrante. Din acest motiv, mulţi crescători care ţin la această rasă încearcă să se asigure că încrucişările se fac doar între papagali Blossom-Headed Parakeet.

În ceea ce priveşte cutia pentru pui, dimensiunile acesteia pot să varieze, influenţate de preferinţele păsării şi a stăpânului. Este indicat să plasaţi mai multe cutii, de mai multe dimensiuni şi forme în aviar şi să lăsaţi papagalii să facă alegerea potrivită pentru ei. Odată ce o pereche şi-a ales cuibul, notaţi acest lucru şi oferiţi-le aceeaşi cutie în fiecare sezon de împerechere. Lungimea unei cutii ar trebui să fie în general de aproximativ 70 cm, cu un diametru interior de aproape 30 cm. Gaura de inspecţie ar trebui să aibă aproximativ 12 cm şi partea de sus ar trebui să fie detaşabilă, pentru a permite inspecţii amănunţite şi curăţarea integrală. Cea mai bună locaţie pentru cuib în interiorul aviarului este la înălţime în zona acoperită a aviarului, dar nu prea aproape de acoperiş, pentru a nu fi afectată de căldură în lunile de vară.

Descriere fizică – taxonomie:

Papagalii din specia Blossom-Headed Parakeet sunt de culoare verde, de o mărime de aproximativ 30 cm, din care aproape jumătate din această lungime o reprezintă coada. În medie, cântăresc aproximativ 75 – 85g. Capul masculului este roz, mergând înspre un albastru pal înspre ceafă, pe gât şi pe obraji. În această zonă există o dungă îngustă, neagră, care formează un fel de zgardă. De asemenea, prezintă şi o linie neagră pe bărbie. Pe umeri, respectiv pe partea exterioară a aripilor există două pete roşii. Coada este de culoare albastră-verde. Partea de sus a ciocului este galbenă, iar partea de jos a ciocului este închisă la culoare. Femela are capul de culoare gri pal şi poate fi diferenţiată faţă de mascul pentru că îi lipseşte dunga neagră din jurul gâtului. Partea de jos a ciocului este pal. Păsările imature au capul verde şi bărbia gri. Atât partea de sus, cât şi partea de jos a ciocului este gălbuie, iar aripile nu mai prezintă acele pete roşiatice. Femela îşi obţine penajul adult în jurul vârstei de 15 luni, iar masculii la 30 luni.

Taxonomie:

Psittacula Roseata, este numele ştiinţific dat de Biswas in 1951 în Gunjong. Înainte de această denumire, era cunoscut ca şi P Cyanocephala, care adeseori era menţionat sub numele de rosa. Sunt cunoscute două subcategorii ale acestei rase, respectiv P.r. Roseata Biswas, 1951, care se găseşte în Estul Nepalului şi Vestul Bangal până în Butan, Nord Assam, NE Bangladesh şi N Myanmar. A doua subspecie este P.r. Juneae Biswas, 1951 care se găseşte din Myanmar până în Thailanda şi Indochina. Rar se găseşte în Sudul Chinei.

Personalitate:

Papagalii din specia Blossom-headed Parakeet sunt nişte animale de companie excelente. Aceşti papagali sunt foarte curioşi din naştere şi se bucură să fie îngrijite. De asemenea, le place să interacţioneze cu oamenii. La fel ca multe alte păsări Asiatice, nici acestora nu le place să fie ţinute în braţe, dar acest lucru nu înseamnă că nu le place să se uite la televizor cu stăpânii lor sau să fie ţinuţi pe umerii lor. Cel mai bun lucru este să cumpăraţi aceste păsări după ce au crescut şi după ce au fost pregătite şi dresate pentru a mânca din mână. Personalitatea acestor păsări este dezvoltată prin îngrijire constantă şi socializare de la o vârstă fragedă. Stăpânul ar trebui să reacţioneze doar la comportamentul dorit şi să ignore comportamentul care nu este cel mai bun. Aceste păsări sunt foarte inteligente şi au nişte personalităţi enorme. Pentru că aceşti papagali fac parte din grupul papagalilor Asiatici, sunt foarte dotate când vine vorba de vorbit. Majoritatea încep să vorbească în jurul vârstei de cinci luni, dar nu trebuie să vă panicaţi dacă papagalul vostru nu începe să vorbească până la această vârstă. Fiecare este diferit, astfel că există papagali care nu vor începe să vorbească până la vârsta de un an. Chiar înainte de a începe să vorbească, papagalii vor avea o perioadă de bâlbâială. Această perioadă ar trebui să fie încurajată şi pasărea să fie răsplătită de fiecare dată când încearcă să vorbească. Într-un final, papagalul va începe să vorbească, moment în care rolul stăpânului este să continue să îl impulsioneze şi să îl recompenseze pentru a-i menţine deschisă dorinţa de a vorbi. De asemenea, trebuie să vorbească tot timpul cu papagalul pentru a-i dezvolta acestuia vocabularul. Acestor papagali le face plăcere să îşi audă stăpânii vorbind cu voce tare. Masculii par să vorbească mai bine decât femelele. Trebuie totuşi să menţionăm că nu este indicat să vă cumpăraţi un papagal doar pentru abilităţile sale oratorice, pentru că sunt papagali care nu vor vorbi niciodată.

Dresaj

Papagalii din specia Blossom-Headed Parakeet pot să fie dresaţi să mânânce din palmă, dar pentru acest lucru, stăpânul ar trebui să înceapă să hrănească puii încă din cea de-a 15-a zi de viaţă. Cel mai probabil, dacă veţi lua un pui din cuib, mama va părăsi cuibul imediat ce observă că unul lipseşte. Acest lucru înseamnă că veţi fi nevoiţi să îi hrăniţi pe toţi din palmă. Cei mici vor creşte repede şi vor dezvolta cu aceeaşi viteză şi penele. Pe măsură ce cresc, aceşti papagali se vor obişnui cu hrănitul din mână.

Hrana:

Papagalii din specia Blossom-Heading Parakeet ar trebui să fie hrăniți cu semințe și cu mâncare proaspătă. Semințele și iarba reprezintă cea mai bună hrană pentru papagali, dar este bine de știut că dacă îl hrăniți doar cu semințe atunci riscați să îl îmbolnăviți. Semințele nu sunt bogate în vitamina A, motiv pentru care ar trebui să luați în considerare și alte tipuri de mâncare.

Aceste păsări tind să fie reticente la mâncăruri pe care nu le-au încercat când au fost mici. Dacă descoperiţi că acest lucru se aplică şi la papagalul vostru, atunci ar trebui să încercaţi să îi introduceţi noua mâncare în cantităţi mici, zilnic, în dieta papagalului. Curiozitatea le va face pe aceste păsări să încerce noua mâncare. Niciodată nu trebuie să schimbaţi felul principal de mâncare cu care pasărea este obişnuită, cu noua mâncare, pentru că s-ar putea ca pasărea să nu fie receptivă. Păsările care nu vor reuşi să accepte noua mâncare vor muri de foame. Mâncarea care nu ar trebui să existe niciodată în dieta papagalului este avocado, ciocolata şi alcoolul. Dacă îi asiguraţi mâncare corectă papagalului, acesta ar putea să trăiască până la 30 de ani.

La magazinele de specialitate puteți să găsiți bare presate de semințe, cu aromă de miere, de fructe de pădure sau multe alte variante. Acestea sunt foarte îndrăgite de către papagalii din rasa Blossom-Headed. Pe lângă semințe, este indicat să îl hrăniți cu mâncare proaspătă, cum sunt legumele, fructele și fructele de pădure. Mere, morcovi, pere, porumb, broccoli, spanac sunt opțiuni foarte bune pentru hrana papagalului, acestea fiind foarte bogate în nutrienți. La fel ca și oamenii, nici papagalilor nu le place mâncarea care se îndepărtează de gustul ei original. Mâncarea procesată excesiv își pierde din valoarea nutritivă, conținând adeseori calorii care pot să ducă la creșterea în greutate. Nici mâncarea prăjită nu trebuie să existe în meniul papagalilor.

Boli si afectiuni curente:

Specia de papagali Blossom-Headed Parakeet este predispusă la destul de multe probleme de sănătate, motiv pentru care trebuie să aveți tot timpul grijă de el și mai mult, trebuie să îl urmăriți tot timpul. Observându-l, veți putea să înțelegeți ceea ce transmite în diferite ipostaze. Dacă îl vedeți că bea prea multă apă, că nu mănâncă destul sau că mănâncă prea mult, că este prea slab sau prea gras, că este letargic, atunci cu siguranță există o problemă de sănătate și ar trebui să mergeți cu el la un medic veterinar.

Unele dintre problemele care pot să apară sunt următoarele:

– alergiile;

– căderea penelor;

– voma;

– constipația;

– îi curge nasul și dificultăți la respirație;

– probleme cu ciocul, cu picioarele sau cu ochii;

– pierderea echilibrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close