Musafir într-o casă cu câine

798

De câte ori nu ați pățit să mergeți la un prieten în vizită și să vă treziți întâmpinat de un adevărat ”dulău”, venind înspre dumneavoastră, masiv, fugind, lătrând și dând din coadă? Fiecare dintre noi trebuie să fi avut cel puțin o experiență de acest fel la un moment dat. Nu este plăcut nici pentru hainele cu care sunteți îmbrăcat, sau pentru parfumul pe care îl purtați, dar totuși, este un câine care necesită atenție și cu care trebuie să vă jucați și să îl acceptați ca și un veritabil membru al familiei în casa căreia ați pășit pragul.

      Pentru câini, un musafir reprezintă un adevărat motiv de bucurie, cu condiția ca acești câini să fie crescuți cu anumite norme sociale. Motivul bucuriei este conștientizarea faptului că vor avea parte de mult mai multă atenție decât de obicei. Mai mult, au ocazia să își facă noi prieteni.

 Câinele încearcă să imite

Dacă orice musafir ar înțelege limbajul câinelui, ar realiza că tot  ceea ce vrea un câine atunci când sare pe cel care a călcat pragul casei este să ajungă la nivelul ochilor acestuia. Câinele a observat că oamenii vorbesc privindu-se în ochi și atunci doresc și ei automat acest lucru. Însă, rezultatul nu este chiar cel dorit de câini, pentru că în general musafirul se panichează și încearcă să scape de câine și să îl îndepărteze. Câinele, la rândul său, ar putea înțelege acest comportament ca unul în care musafirul vrea să se joace cu ei, făcându-i astfel și mai insistenți.

Pentru musafir, o metodă de a scăpa de câinele jucăuș și insistent este aceea de a-l ignora. Când intrați în casă, încercați să vă purtați ca și cum câinele nu ar exista. În final, câinele se va resemna și se va calma.

Pentru stăpânul câinelui, o metodă posibilă ar fi să țineți aproape câteva jucării, pe care să i le dați atunci când vine cineva la dumneavoastră, îndreptându-i astfel atenția în altă parte.

 Cum dresați un câine pentru a primi musafirii

Puteți de asemenea să vă dresați câinele în a sta pe loc atunci când vine cineva în vizită. Pentru aceasta, trebuie să îl legați în lesă și să rugați pe cineva să sune de mai multe ori la sonerie. În final, îl eliberați din lesă și îl puneți să stea în acel loc, timp în care soneria mai sună încă o dată. Când câinele se conformează, recompensați-l cu un aliment sau cu laude și mângâieri.

Din punct de vedere social, un câine care sare pe un musafir poate să dăuneze relației de prietenie între musafirul respectiv și stăpânul câinelui. Trebuie să înțelegeți că nu toți oamenii sunt iubitori de câini, sau nu toți acceptă un câine în casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close