Întâmpină toamna cu îngrijirea potrivită pentru pisica sau câinele tău

1K

SETUL DE RECOMANDĂRI NECESARE TRECERII ÎN SEZONUL RECE

Zilele mai scurte și mai friguroase ne schimbă tuturor rutina zilnică, apetitul și modul în care ne petrecem timpul în aer liber. Haideți să descoperim la ce trebuie să fim atenți odată cu sosirea toamnei și cum trebuie să ne îngrijim micii companioni blănoși pentru a le asigura confortul și siguranța în fiecare zi.

Plimbările cu câinele

Câinele tău probabil adoră plimbările de toamnă, fie printre frunze, fie prin bălți noroioase care îl distrează teribil. Cei mai mulți câini sunt încântați de temperaturile mai scăzute, care le permit să facă mai multă mișcare pe durata plimbărilor. Dacă ai un câine care adoră să treacă prin toate bălțile care îi ies în cale, ia cu tine un prosop pentru a-i șterge blana și labele la finalul micii voastre excursii prin parc sau pădure. Ar putea fi tentat să-și lingă blana și să înghită diverse lucruri rămase prin ea. Dacă pe suprafața apei există alge, nu lăsa câinele să intre sau să bea apă din acel loc. Algele albastre-verzi sunt foarte toxice, iar apa stătută îi poate provoca disconfort abdominal. Oferă-i apă proaspătă pentru a nu fi tentat să bea din locuri mai puțin sigure. Nu uita nici de kitul de prim ajutor. În grămezile de frunze sau prin noroi pot fi obiecte ascuțite sau tăioase, cu care câinele poate intra în contact. Și, pentru că se întunecă mai devreme, plimbarea obișnuită de seară s-ar putea încheia pe întuneric. Așadar, alege-i hamul, zgarda sau lesa cu elemente reflectorizante înainte de a ieși din casă.

Castanele și ghindele

Le colecționăm în fiecare toamnă, iar copiii aduc grămezi întregi acasă. Atât câinii, cât și pisicile pot fi tentate să se joace cu ele, însă acestea sunt toxice dacă sunt ronțăite sau înghițite. Pot cauza tulburări digestive, vărsături și blocaje intestinale. Chiar dacă intoxicațiile sunt rare, atunci când pisica ta explorează colecția de castane sau ghinde a copiilor, sau când grămada de frunze din parc este răvășită de câinele tău curios, asigură-te că acestea nu devin atracția principală și tentația culinară a zilei.

Ciupercile

Toamna ne aduce un plus de umezeală în sol, precum și ciuperci. Deși majoritatea ciupercilor și fungilor nu sunt toxice, unele pot fi periculoase. Nu te baza pe faptul că pisica sau câinele tău le va evita instinctiv. Dacă observi că sunt preocupați de ceva nou găsit în spatele vreunui copac sau în stratul de frunze uscate, verifică rapid să te asiguri că nu încearcă să guste din ciuperci.

Plantele de sezon din ghivece și grădină

Amenajarea grădinii sau achiziția plantelor de interior, specifice acestui anotimp, reprezintă un adevărat hobby pentru unii dintre noi. Atunci când le alegem, trebuie să fim atenți dacă sunt toxice pentru animalele de companie și care este locul potrivit pentru ele. Crinii de ghiveci Amaryllis, crizantemele, tufele de Cotoneaster și arbustul Ilex sunt plante toxice pentru animalele de companie. Dacă intenționezi să le achiziționezi, alege un loc în care companionii tăi nu au acces sau unde pot fi ușor supravegheați.

Mai răcoare, mai puțină mișcare?

Pisicile, cu siguranță, vor petrece mai mult timp în casă, în special dimineața și seara, când este mai răcoare. Iar plimbările alături de câine se vor scurta, mai ales în zilele ploioase. Cu cât scade nivelul de mișcare, cu atât devine mai important să ajustezi porția zilnică de hrană pentru a evita creșterea în greutate. Dacă ai un companion cu tendință de îngrășare sau care mănâncă mai mult din plictiseală, îi poți oferi o formulă nutrițională Light, cu aport caloric scăzut, creată atât pentru pisici, cât și pentru câini. Stimulează-ți companionul să joace diverse jocuri în interior pentru a-l menține în formă și a-i alunga plictiseala. Dacă, în schimb, ai un câine sau o pisică care petrece întreaga zi afară, oferă-i o hrană cu aport caloric mai ridicat, pentru a face față consumului impus de temperaturile scăzute și efortul fizic.

Înapoi la școală

Odată cu venirea toamnei, încep școlile și grădinițele, iar prietenii noștri patrupezi vor petrece mai mult timp singuri acasă. Tranziția către noua rutină zilnică poate fi dificilă pentru unii dintre ei, putând să apară anxietatea de separare. Dacă știi că ai un companion mai sensibil, evită să faci trecerea bruscă la noul program și pune-i la dispoziție jucării noi, pe care să le descopere atunci când rămâne singur acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close