De ce mâncare pentru câini Royal Canin?

1.8K

”De ce tocmai această mâncare?” s-ar putea să te întrebi atunci când începi să cauți în mediul on-line cea mai bună mâncare pentru câinele tău adult, de dimensiuni mari. Ce are această mâncare în plus față de alte mâncăruri, această marcă față de alte mărci?

Cu aceste întrebări în minte, vom încerca în continuare să îți arătăm câteva caracteristici esențiale pe care mâncarea pentru câini Royal Canin le conține și cum se diferențiază aceștia față de concurență.

Înainte de a începe să descriem din punct de vedere tehnic mâncarea Royal Canin Maxi Adult, merită să menționăm și mobilitatea de care compania noastră dă dovadă atunci când vine vorba de a răspunde solicitărilor clienților. Am implementat recent un nou sistem de asistență prin telefon, ceea ce ne ajută să venim rapid în întâmpinarea oricăror probleme și să oferim servicii complementare de calitate. Pentruanimale.ro este un magazin online în care ne dorim să ai încredere și să te întorci ori de câte ori ai avea nevoie de produse de alimentație pentru câinele sau pisica ta.

Ce conține mâncarea Royal Canina Adult Maxi

Diferențierea mâncării în funcție de vârstă și de mărimea câinelui face posibilă asigurarea cu proteinele și nutrienții necesari pentru fiecare câine în parte.

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă alimentația ca și compoziție și aditivi nutriționali, am realizat o comparație între mâncarea Royal Canin pentru câini de dimensiuni mici – adulți și câini de dimensiuni mari – adulți. Rezultatele se pot observa cu ochiul liber.

Compoziție Câini Mici Adulți Câini Mari Adulți
Porumb Da Da
Proteină deshidratată de pasăre Da Da
Făină de porumb Da Da
Gluten de porumb Da Da
Grăsimi Animale Da Da
Proteine animale hidroizolate Da Da
Pulpă de sfeclă Da Da
Ulei de soia Da Da
Ulei de pește Da Da
Proteină de porc deshidratată Nu Da
Minerale Da Da
Izolat de proteine vegetale Da Nu
Fructo-oligo-zaharide Da Nu
Drojdii Nu Da
Crustacee hidrolizate (bogate în glucozamină) Nu Da
Cartilaj hidroizolat (bogat în condroitină) Nu Da

 

În ceea ce privește compoziția mâncării Royal Canin, diferențele apărute între mâncarea pentru câinii de dimensiuni mici și cei de dimensiuni mari sunt destul de mici. Astfel, câinii adulți primesc proteine de porc deshidratate, dar în schimb nu au în compoziție proteine vegetale și fructo-oligo-zaharide. Pentru câinii adulți de dimensiuni mari s-au mai introdus în compoziție și glucozamina și condroitina.

Drojdia are niște proprietăți excelente pentru corpul câinelui, fiind un excelent remineralizant și vitaminizant. De asemenea, utilizarea drojdiei înseamnă și lupta împotriva anemiei, a toxinelor, a depresivității, fiind totodată o sursă de tonicitate și de protecție împotriva atacurilor hepatice. Glucozamina are funcții la nivel osos, mai exact la nivelul articulațiilor, ajutând câinii adulți să evite anumite probleme de sănătate.

 

Aditivi Nutriționali / per kg Câini Mici Adulți Câini Mari Adulți
Vitamina A 22.200 UI 16.000 UI
Vitamina D3 1.000 UI 1.000 UI
E1 (Fier) 42 mg 50 mg
E2 (Iod) 4,2 mg 5,1 mg
E4 (Cupru) 8 mg 10 mg
E5 (Mangan) 54 mg 66 mg
E6 (Zinc) 162  mg 197 mg
E8 (Seleniu) 0,1 mg 0,09 mg
L-carnitină 50 mg
Trifosfat de pentasodiu 3,5 g
Conservanți Da Da
Antioxidanți Da Da

 

Cantitățile mai mari de Fier, Iod, Cupru, Mangan, Zinc și Seleniu pe care mâncarea Royal Canin pentru câinii de dimensiuni mari le conțin, sunt oarecum de înțeles, pentru că din punct de vedere tehnic, un corp mai mare are nevoie de un nivel mai mare de aditivi. Se poate observa în schimb că nivelul Vitaminei A scade în cazul câinilor adulți de dimensiuni mari, cu peste 6.000 UI. Vitamina A are rolul de a echilibra sistemul imunitar, de a participa la producerea de anticorpi, menținerea sănătății straturilor superficiale ale țesuturilor și ale organelor interne. Reușește să îmbunătățească și să întărească structura osoasă și dinții, precum și vederea. Stimulează secreția sucurilor digestive necesare și ajută la procesul de formare a sângelui. Vitamina A mai are multe beneficii, dar enumerarea integrală a acestora nu face obiectul prezentării actuale.

Constituenți analitici Câini Mici Adulți Câini Mari Adulți
Proteină 27% 26%
Grăsime 16% 17%
Cenușă 5.3% 6.3%
Celuloză Brută 1.3% 1.2%
EPA/DHA 2,5 g/kg 4 g/kg
Acizi grași Omega 3 7,7 g

 

În ceea ce privește constituenții analitici, valorile se păstrează oarecum apropiate. Singura diferență substanțială este în cazul EPA/DHA, unde se înregistrează o diferență de 1,5 g/kg în plus pentru câinii adulți de dimensiuni mari. EPA are un efect antitrombotic, descrește tendința de coagulare a sângelui, reduce și previne aritmiile, stabilizează ritmul inimii, are efecte antiinflamatoare, slăbește efectul inflamator al hormonilor lipizi. DHA are un efect ușor antihipertensiv, diminuează presiunea sângelui, are un efect antiinflamator, e antichemotaxic, stimulează creșterea, dezvoltarea și funcționarea normală a sistemului nervos.

Existența acizilor grași Omega 3 asigură lupta împotriva problemelor cardiovasculare, previn aritmiile, studiile arătând că, în cazul oamenilor, creșterea cantității de Omega 3 cu doar 1% are ca și efect scăderea cu 40% a cazurilor de infarct. Alte beneficii ale utilizării Omega 3 în alimentație sunt și reducerea riscului de dezvoltare a unor tumori, a unor dereglări neurologice sau a diabetului zaharat.

 În concluzie

Mâncarea Royal Canin pentru câini adulți de diferite dimensiuni este gândită în așa fel încât să asigure necesarul de nutrienți și proteine de care câinele tău are nevoie. Realizarea de tipuri de mâncăruri pentru fiecare grupă de vârstă și pentru mai multe dimensiuni ale animalelor arată implicarea producătorului în oferirea unor pachete alimentare complete și complexe.

Unui câine plin de energie nu trebuie să îi lipsească nimic, iar alimentația lui este extrem de importantă. Orice fel de deficit sau dezechilibru îl va face să simtă un ușor disconfort care ulterior se poate transforma într-o boală care aduce cu ea neplăcerile de rigoare.

Vezi aici un filmuleț în care este explicată în detaliu componența mâncării Royal Canin Maxi Adult.

https://youtu.be/x3lUihidoBw

 

Un sfat final

Achiziționează mâncare Royal Canin datorită proprietăților sale tehnice, nu pentru că are un ambalaj frumos sau pentru că are un preț bun. Întotdeauna analizează eticheta și încearcă să fii informat cu privire la compoziția alimentelor și niciodată să nu uiți că și câinele tău poate avea aceleași probleme de sănătate ca și tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close