De la pete maronii la blana strălucitoare: Transformarea câinelui tău cu blană albă

5.2K

Dacă ești părinte de câine cu blană albă, probabil că ești familiarizat cu petele maro care pot apărea pe blana din jurul ochilor. Acestea pot fi de o culoare diferită – maro, roșu sau chiar negru – și pot fi destul de vizibile pe fondul blănii albe. Deși nu sunt de obicei un motiv de alarmă, pot fi inestetice și greu de eliminat.

În acest articol, te vom învăța cum să scapi de aceste pete maro enervante și să îți ajuți câinele să revină la blana de un alb imaculat.

Introducere: Câini cu blană albă și pete maro

Ai un câine de culoare albă și te confrunți cu pete maronii pe blană? Nu ești singurul. Această problemă este de comună la câinii cu blană albă, petele maronii aparând în imediata apropiere a ochilor.

Din fericire, există o soluție pentru a scăpa de petele maronii. Îngrijirea și mâncarea reprezintă cheia pentru o blăniță sănătoasă și frumoasă.

Cauza petelor maro de sub ochi la câinii cu blană albă

Bineînțeles, medicul veterinar și specialistul oftalmolog sunt cei care te pot ajuta să determini exact cauza și cel mai bun tratament.

Aceste pete sunt efectul unei cantități excesive de lacrimi pe blănița feței.  Fie lăcrimează foarte mult, fie lacrimile nu se scurg corespunzător. Adevărata provocare este să determinăm cauza aceastei lăcrimari excesive. Cauzele pot fi multiple, de la cele medicale la cele mecanice sau cele geneticce cum ar fi cele legate de rasa cățelului tău.

Cele mai frecvente cauze sunt:

  1. Glande lacrimale mari – glandele mai mari produc volume mai mari de lacrimi.
  2. Deschideri mici ale canalului lacrimal – fiecare ochi are un tub care face legatura cu cavitatea nazală pentru a drena excesul de lacrimi prin nas. Daca deschiderea este mai mica, automat eficacitatea este redusă, iar exceseul a ajunge pe blănița cățelului tău.
  3. Canale lacrimale blocate – cca și în cazul deschiderilor mici ale conductelor, canalele blocate nu pot elimina excesul de lichid de la nivelul ochiului. Unele rase de câini, cum ar fi pudelii și Cocker Spaniels, au tendința de a nu dezvolta corespunzător aceste “găuri” de drenaj. 
  4. Cicatrici – dacă a existat o infecție anterioară sau leziuni oculare, drenajul lacrimal se poate reduce.
  5. Părul din jurul ochilor – dacă părul continuă să pătrundă în ochi, acesta poate irita, determinând un exces lacrimal.
  6. Orbitele superficiale – în special la câinii brahicefalici (rasele cu botul  scurt, cum ar fi pugii, buldogii francezi sau pechinezii), ochii se pot bomba și ieși în afară, uneori atât de mult încât pleoapele pot ajunge să nu se închidă complet.
  7. Expunerea la agenti iritanti –precum praful sau fumul
  8. Alergii – reacțiile alergice pot face ochiul să lăcrime în exces. Aceste alergii pot fi sezoniere, din mediu sau  alimentare, la un ingredient din mâncarea cățelului.
  9. Dieta saracă și stresul – anxietatea și stresul pot cauza o serie de probleme. O dietă de slabă calitate, plină cu ingrediente nepotrivite sau greu  digerabile, pun stres asupra corpului câinelui. Alimentele ieftine, de calitate scăzută pot fi adesea o problemă.

Cum să scapi de petele maro de pe blana câinelui tău

1. Menține-i fața curată

Se recomandă ștergerea zonei de cel puțin doua ori pe zi. O putem face fie cu o carpa umeda calda,( este important te asiguri că apa este curată) ser fiziologic, sau cu ajutorul soluțiilor sau șervețelelor special create în acest sens.

Preferatele noastre, sunt:

Vet Expert Curatare Pete Lacrimale, 100 ml

Vet Expert Curatare Pete Lacrimale, 100 ml

Vet's Best Eye Wipe, Servetele pentru Igiena Ochilor, 100 buc

Vet's Best Servetele pentru igiena ochilor

Poți alege dintr-o gamă variată de sevetele special create pentru curățarea și îndepărtarea petelor maronii, sau soluții de curățare dedicate, aici.

La rasele cu blăniță lungă și deasă, se recomandă tunderea blăniței din jurul ochilor pentru a împedica părul să îi irite. O bună toaletare la acest nivel previne și infecțiile secundare.

2. Asigură-te că primește o hrană adecvată nevoilor sale

O hrană sănătoasă, de calitate, este la fel de importantă pentru a menține aceste pete sub control. Nutriția joaca un rol important implicit atunci când vorbim despre exterior. Așa cum se spune: “ frumusețea începe din interior”. Asigură-te că blănosul tău primește o hrană de calitate, potrivită pentru nevoile sale. O hrană care ne place tare mult, fiind un aliat puternic în lupta cu aceste peste este : Nature’s Protection White Dog.

NATURES PROTECTION Superior Care White Dogs Junior Small&Mini, Pește Alb, hrană uscată fără cereale câini juniori, reducerea petelor maronii la câinii albi, 1.5kg

NATURES PROTECTION Superior Care White Dogs Junior Small&Mini, Pește Alb, hrană uscată fără cereale câini juniori, reducerea petelor maronii la câinii albi, 1.5kg

NATURES PROTECTION Superior Care White Dogs Small&Mini, Pește Alb, hrană uscată fără cereale câini, reducerea petelor maronii la câinii albi, 1.5kg

NATURES PROTECTION Superior Care White Dogs Small&Mini, Pește Alb, hrană uscată fără cereale câini, reducerea petelor maronii la câinii albi, 1.5kg

NATURES PROTECTION Superior Care White Dogs Small&Mini, Somon, hrană uscată fără cereale câini, reducerea petelor maronii la câinii albi, 1.5kg

NATURES PROTECTION Superior Care White Dogs Small&Mini, Somon, hrană uscată fără cereale câini, reducerea petelor maronii la câinii albi, 1.5kg

NATURES PROTECTION Superior Care White Dogs Small&Mini, Miel, hrană uscată fără cereale câini, reducerea petelor maronii la câinii albi, 1.5kg

NATURES PROTECTION Superior Care White Dogs Small&Mini, Miel, hrană uscată fără cereale câini, reducerea petelor maronii la câinii albi, 1.5kg

Acesta gamă oferă o hrană uscată completă, creată special pentru câinii albi de talie mică care se confruntă cu problema petelor maronii din jurul ochilor. Acest produs unic ajută la eliminarea lăcrimării excesive care pătează blana din jurul ochilor câinelui și provoacă iritații. În același timp, datorită sursei principale de proteină, peștele sau mielul, hrana este potrivită câinilor predispuși la alergii alimentare.

Este una dintre gamele de hrană cele mai recomandate în menținerea blăniței albe curate și fară pete.

3. Asigură-te că apa din castron este curată, proaspătă și provine dintr-o sursă sigură

Bineînțeles, dacă cauza acestor pete este una medicală, cum ar fi infecția, medicul veterinar este cel mai în măsură pentru a prescie un tratament corespunztaor, aferent diagnosticului. La fel, și în cazul alergiilor sau irtațiilor, tot medicul veterinar îți poate recomanda un antihistaminic potrivit blănosului tău, după ce cauza (alrgenul) a fost identificat și îndepărtat.

Concluzii

Nu trebuie să mai tolerezi petele maro pe câinele tău cu blană albă. Cu puțină grijă și atenție, poți avea un câine cu o blană strălucitoare, care să fie invidiat de toți prietenii lui de pe Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close