Pentru că de multe ori accesul la informație este destul de dificil, greoi și necesită unele abilități www-istice, dorim să vă punem la dispoziție câteva astfel de indicii legate de călătoria cu avionul alături de câinele sau pisica dumneavoastră, cu plecare din România.
Transportul animalelor de companie cu Wizz Air
În primul rând, compania Wizz Air, cea care a transportat cei mai mulți pasageri dinspre și înspre România în ultimii ani, nu au o politică legată de transportul animalelor de companie. Adica, mai pe scurt, nu transportă animale de companie. Singurul lucru acceptat de către ei este câinele însoțitor pentru nevăzători.
Transportul animalelor de companie cu Tarom
Compania Tarom, în schimb, este deschisă la transportul animalelor de companie, cu respectarea bineînțeles a anumitor condiții. Astfel, pentru a călători cu animalul dumneavoastră de companie trebuie să îl anunțați în momentul în care ați rezervat biletul. Compania Tarom vă va transmite un mesaj de confirmare sau infirmare a transportului animalului dumneavoastră. Câinele sau pisica trebuie să fie curate și să dețină un pașaport internațional de călătorie. Cipul de identificare nu trebuie să lipsească, și nici dovada vaccinării în conformitate cu regulile instaurate de țara de destinație. Un motiv de refuz al transportării animalului de companie este ca femelele să fie gestante.
Transportul în cuști
Compania Tarom obligă transportul câinelui sau a pisicii în cuști speciale IATA, sau în cuști textile, impermeabile, cum sunt cuștile Holiday. Greutatea maximă acceptată în cabină este de maxim 5 kg, cu tot cu cușcă. Un alt element important este numărul maxim de cuști care pot fi transportate într-un zbor. Astfel, se pot transporta până la maxim 3 cuști, în funcție de tipul de aeronavă cu care circulați. Mai mult, nu puteți să transportați mai mult de o singură cușcă.
În cazul companiei Tarom, este bine de știut că nu puteți să transportați animale în cala avionului A318. Țările în care nu aveți permisiune să intrați cu animale de companie din cauza legislației acestora sunt Irlanda, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie.
Acestea sunt două dintre cele mai cunoscute companii care operează pe piața de transport aerian din România. Trebuie să menționăm că Wizz Air este o companie de tip low-cost, ceea ce justifică lipsa de interes față de transportul animalelor de companie.
Având în vedere că România face parte din Uniunea Europeană, o să revenim cu un articol despre modul de transportare a animalului de companie în interiorul Uniunii Europene, despre aspectele pozitive și negative ale călătoriei alături de animalul dumneavoastră de companie.
Începând de acum, patrupedul dumneavoastră se simte în siguranță și se bucură de vacanță!