Învață limbajul puiului tău, ghid oferit de Royal Canin

1.6K
Învață Limbajul Puiului Tău

DESCOPERĂ CE VREA SĂ ÎȚI SPUNĂ PISOIUL SAU CĂȚELUL TĂU

Casa ta este acum noul loc de joacă al micului tău pisoi sau cățel. Iar torsul, mieunatul sau lătratul lui te topesc atunci când citești bucuria pe fața sa pufoasă și observi relaxarea în ochii săi luminoși. Cu dragoste necondiționată și șotii nelimitate, zilele tale sunt acum pline de mângâieri și zâmbete. Însă uneori micul tău companion încearcă să îți spună ceva folosind sunete și gesturi noi, pe care tu nu le înțelegi. Hai să învățăm împreună cum poți descifra misterul limbajului pisoiului sau cățelului tău, pentru a vă bucura de o conviețuire armonioasă, zi de zi. 

Pisică Gri Royal Canin

LIMBAJUL CORPORAL AL PISOIULUI TĂU

Pisoiul va comunica cu tine încă din prima zi, iar limbajul său corporal și expresiile faciale sunt cele mai ușor de învățat. Prin intermediul limbajului corpului, pisoiul își exprimă starea de spirit. Recunoscând și înțelegând schimbările de comportament, vei ști cum să îi oferi pisoiului tot ceea ce are nevoie, fie că este vorba de spațiu, odihnă, o tură de joacă sau mâncarea preferată.

Grafic Comportament

Când pisoiul este calm și relaxat, vei știi care sunt lucrurile care îi fac plăcere și locurile în care se simte bine. Dacă observi că este temător, încearcă să identifici ce anume îl deranjează și elimină acel factor declanșator. Asigură-te că are întotdeauna o modalitate de a se retrage din situații stresante și că poate accesa spații mai înalte pentru a se liniști. Postura în care o pisică își arcuiește spatele și își înfoaie coada este un comportament tipic al unei pisici speriate sau aflate în situații de stres. Aceasta este o tactică defensivă, iar dacă observi pisica cu această poziție, este important să o lași să se calmeze și să îi oferi un mediu sigur, liniștit. 

MIEUNATUL

Pisoiul tău va comunica cu tine folosind multiple sunete adorabile, iar cu timpul vei învăța să le descifrezi. Mieunatul nu trebuie asociat imediat cu senzația de foame a pisoiului. Acesta îți poate cere atenție, îți poate cere ajutorul dacă se află într-o situație dificilă, poate fi pur și simplu într-o dispoziție jucăușă ori vrea să te salute. Unele pisici sunt mai “vorbărețe”, altele mai tăcute, dar cu siguranță tuturor le face plăcere să li se vorbească! Ascultă-ți pisoiul cu atenție și răbdare pentru a descifra cât mai rapid tot ceea ce vrea să îți spună. 

COMPORTAMENTUL ȘI FACTORII DE STRES

Pisoii pot dezvolta comportamente nedorite din cauza anxietății sau a perturbării rutinei zilnice. Dacă începe să evite litiera, să muște, să își tocească ghearele în locuri nepermise sau se toaletează excesiv, gândește-te dacă pisoiul a fost expus recent la o schimbare a rutinei sau a mediului de acasă. Dacă însă rutina sa zilnică nu a fost perturbată, mergi cu pisoiul la un consult medical veterinar, deoarece orice modificare a comportamentului obișnuit poate indica nu doar o reacție la o sursă de stres, ci și o posibilă afecțiune medicală. 

Cățel în Teneși

LIMBAJUL CORPORAL AL CĂȚELULUI TĂU

Câinele tău te va însoți în multe locuri și veți face împreună diverse activități. Pentru a face echipă bună, trebuie să comunicați eficient. Cățelul tău va folosi limbajul corporal, cum ar fi poziția urechilor, coada, ochii, expresia feței sau postura, pentru a-ți spune ce îi place și ce îl deranjează. Dacă vei acționa în funcție de aceste mesaje, el se va simți în siguranță și iubit și veți construi o relație bazată pe încredere. Atunci când este relaxat, jucăuș sau alert, vei identifica lucrurile care îi dau o stare pozitivă sau îi trezesc interesul, cum ar fi hrana apetisantă. Este important să recunoști și semnele fricii sau stresului, pentru a îndepărta factorul declanșator și a-i permite puiului să se liniștească. Atunci când cățelul este alert, oferă semne de conciliere pentru a evita conflictul (precum căscatul excesiv, linsul repetitiv al botului, laba ridicată sau capul întors), oferă spațiu spațiu pentru a se relaxa, lasă-te în jos și permite-i să fie el cel care te abordează. 

Grafic Comportament

Dacă puiul are o postură defensivă (urechi pliate spre spate, coada între picioare sau blana zburlită și dinții la vedere), înseamnă că se teme și poate ataca dacă este provocat, așadar elimină rapid sursa care îl determină să reacționeze astfel.  Iar atunci când cățelul manifestă un comportament agresiv, este important să intervii înainte ca acesta să atace. 

LĂTRATUL

Cățelul poate lătra sau scheuna din mai multe motive, inclusiv pentru că îi este foame, se simte singur, este rănit, plictisit sau trebuie să iasă afară. Unii căței sunt mai teritoriali și vor începe încă de mici să latre pentru a-și apăra terioriul, iar alții sunt mai prietenoși și mai sociabili. Asociind sunetul cu limbajul corporal, vei reuși să identifici corect motivul din spatele lătratului și ceea ce vrea să îți transmită, și în acest fel vei putea să îi oferi exact ceea ce el are nevoie, sau să începi să încurajezi ori să descurajezi anumite comportamente nedorite. 

COMPORTAMENTUL NEDORIT

Dacă cățelul tău schiaună și roade mobilierul atunci când este singur acasă, înseamnă că suferă de sindromul de separare și este anxios. Dacă sapă gropi prin grădină este posibil să aibe un exces de energie sau îndrăgește ascunsul hranei sau a jucăriilor. Dacă este mai fricos, ar putea deveni defensiv atunci când întâlnește persoane sau animale noi. Deoarece acum înțelegi că puiul tău face toate aceste lucruri ca reacție la o situație neplăcută pentru el sau o stare anume, îl vei putea ajuta să depășească acest gen de comportament nedorit cu recompensări pozitive, blândețe și răbdare.

Vă recomandăm cu drag următoarele produse:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close