Ce părere mi-am făcut despre hrana umedă Applaws pentru pisici

4.4K

Eu sunt Larisa și sunt în echipa pentruanimale.ro de 3 ani. Sunt mama a două pisici, Cezar și Aris, și a doar 10 căței 😀: Happy, Luna, Leo, Goofy, Tomi, Gina, Luna Junior, Albuș, Barbie, Sasha.

Dacă ești ca mine, vrei să te asiguri că pisica ta mănâncă cea mai bună mâncare posibilă. Și dacă ești ca mine, dorești să te documentezi înainte să faci o achiziție. Dorești să știi că brand-ul de hrană pe care îl folosești este un brand care se aliniază valorilor tale, cu ingrediente din surse etice, cu atenție spre calitatea producției.

Azi o să vă spun de ce am ales Applaws, ca una din mâncărurile umede pentru Cezar și Aris. Da, nu mănâncă doar Applaws pentru că sunt foarte mofturoși și se plictisesc repede, însă întotdeauna este inclus pe lista de cumpărături.

Cine este Applaws?

Applaws a apărut prima dată în 2006 în Marea Britanie, extinzându-se ulterior în Europa, America de Nord și Australia. Potrivit companiei, eticheta produselor applaws este “de înaltă calitate, 100% naturală, din surse etice”.

Însă să scrii pe o etichetă, poate fi doar marketing. Așa că am investigat mai departe.

Sursa de ingrediente și producția

Deși sursa de ingrediente nu este dintr-o anumită zona, Applaws cumpărând materie primă din toată lumea, își selectează furnizorii după standarde relevante cum ar fi cele impuse de Departamentul pentru Dezvoltarea Creşterii Animalelor din Tailanda, Consortiul Britanic pentru Retail și Organizația Internațională a Muncii. 

Furnizorii de materii prime pentru Applaws sunt obligați să facă parte din cel puțin una din următoarele organizații:

  • ISSF – International Seafood Sustainability Foundation (Un parteneriat global, non-profit între industria tonului, oameni de știință și Fondul Mondial pentru Natură)
  • Marine Stewardship Council (Organizație non-profit care își propune să stabilească standarde pentru pescuitul durabil, din care fac parte pescării bine gestionate și sustenabile.)
  • Earth Island Institute (O organizație nonprofit de mediu și sponsor fiscal pentru mai mult de șaptezeci și cinci de proiecte care lucrează în domeniile conservării, energiei și climei și multe altele.)
  • TTIA – Thai Tuna Industry Association. (Promovarea utilizării durabile a resurselor animalelor acvatice mai ales tonul și pescuitul legal)

Hrana umedă este produsă în Tailanda.

A avut Applaws retrageri de loturi?

Da, din ce am găsit eu a fost o singură rechemare, însă pe un lot de hrană uscată, in 2021. Au rechemat acest lot de hrană voluntar și problema este încă investigată de Colegiul Regal Veterinar.

Ce oferă Applaws ca sortimente de hrană umedă?

Rețetele Applaws sunt unele din cele mai simple. Pentru a nu folosi subproduse de origine animală, ingrediente artificiale și aditivi, incluzând aici chiar și vitaminele și mineralele. 

Acest lucru înseamnă că mâncarea umedă Applaws este doar hrană complementară. 

Deși nu este sortimentul preferat al lui Cezar sau Aris (ei preferă sortimentul cu Creveti, v-am spus, fițosi) voi scrie mai jos recenzia mea despre cel mai vândut sortiment Applaws în magazinul pentruanimale.ro.

Tonul este unica sursă de proteină în acest sortiment. Acest sortiment este o rețetă de ton (potrivit consumului uman) cu puțin orez și o cantitate generoasă de supă. Nu conține aditivi, uleiuri adăugate sau aromatizanți.

Este o rețetă care la prima vedere are doar carne, adecvată nevoilor unei feline carnivore. Totuși, conținutul de carbohidrați este ușor ridicat, în jurul valorii de 14% raportat la substanța uscată.

Înțeleg că orezul a fost adaugat ca sursă de fibre, însă poate o cereală cu un indice glicemic mai mic, ar fi fost mai interesantă.

Per total, conținut crescut de proteine și grăsimi, adecvat unui carnivor.

Analiza medie: proteină brută 15%, grăsime brută 0,5%, fibre brute 1%, Umiditate 82%, canusa 2,5%

Analiza raportată la substanța uscată: proteine 83,33%, grăsime 2,78%, fibre 5,56%.

Nota mea ar fi un 9 (din cauza orezului) cu un mare + pentru ingredientele etice ce provin din surse sustenabile.

Nota finala: 9+

Subliniez și aici, folosiți Applaws umed doar ca hrană complementară. 

Ce am găsit în general ca păreri ale cumparatorilor?

Applaws primește în majoritatea cazurilor recenzii foarte bune. Rețetele simple, cu sursă unică de proteină, sunt o alegere populară în rândul părinților de pisici care suferă mai ales de intolerante alimentare.

 

Aștept și părerile voastre într-un comentariu 😉

Cezar cu plicul de Applaws cu ton

Falcosul asta este Cezar

Cezar recomandă cu drag următoarele produse Applaws

Join the Conversation

  1. Maia Mariana says:

    Mulțumesc pentru articol.
    Nu l- am incercat, dar, este pe lista.
    Sică Pisica Purcica nu este mofturoasa, ar prefera o vrabie, dar….deh…
    Eu sunt cu schimbatul mâncării ude și ea, se sacrifica!!!

  2. Foarte util, multumim pentru articol. As vrea sa vad si alte optiuni analizate sau chiar comparate.

  3. Foarte bun articolul si apreciez spiritul critic. Stiam ca Applaws a fost retras in UK, nici nu mai știu exact care dintre sortimentele de hrana uscata. Oricum hrana uscata Applaws este destul de sărăcăcioasă dar cea umeda e minunata! Mai putin noile conserve Grain Free. Am cumparat doar sortimentul cu vita si e tare gras. Si arata dezgustator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close