Cum gestionăm sensibilitățile câinilor?

978
Cum gestionăm sensibilitățile câinilor

AI GRIJĂ DE SENSIBILITĂȚILE CÂINELUI TĂU CU NUTRIȚIA POTRIVITĂ

Cu toții ne dorim să fie fericiți și să se bucure de o stare de bine în fiecare zi. Le oferim în acest sens toată dragostea și atenția noastră, jucării de tot felul, plimbări lungi și sesiuni de socializare cu alți câini, precum și recompense și gustări preferate. Uneori însă, confortul câinilor noștri este tulburat de apariția unei sensibilități, care îi poate împiedica să se bucure de o viață activă și sănătoasă.

CARE SUNT POTENȚIALELE SENSIBILITĂȚI CU CARE SE POT CONFRUNTA CÂINII?

Mulți dintre câini se pot confrunta de-a lungul vieții cu anumite sensibilități, care se pot transforma în surse de disconfort severe dacă rămân netratate corespunzător. Printre cele mai des întâlnite sunt pielea sensibilă și blana ternă, predispoziția către formarea tartrului dentar sau către afecțiuni ale tractului urinar inferior, sensibilitatea digestivă, articulară, tendința de a lua în greutate sau apetitul capricios. Apariția acestor sensibilități poate fi determinată de o varietate de factori, iar împreună cu medicul veterinar trebuie să stabilești cum le abordezi, dacă ele indică o afecțiune medicală sau sunt doar sensibilități care au nevoie de metode de ameliorare.

Cum gestionăm sensibilitățile câinilor

CUM DEOSEBIM SENSIBILITĂȚILE DE AFECȚIUNILE MEDICALE?

Pentru a putea identifica rapid o anumită sensibilitate și a o gestiona corect, este bine să fim atenți la orice modificare a comportamentului câinelui. De exemplu, senzația de prurit la nivelul pielii, însoțită de mâncărimi și iritații poate fi rezultatul unei pieli sensibile sau a unei afecțiuni dermatologice ori alergii. Doar împreună cu medicul veterinar vei putea stabili cu exactitate dacă aceste manifestări sunt o simplă sensibilitate a pielii sau sunt semne ale unei afecțiuni medicale.

În cazurile câinilor care au un apetit ridicat și tendința de a lua în greutate, sau a câinilor sterilizați, cu stil de viață sedentar care sunt predispuși în a câștiga kilograme în plus, este mai ușor să observăm semnele suprapoderalității și să ajustăm cantitatea sau să înlocuim hrana cu una dedicată câinilor sterilizați sau a celor cu un ușor exces ponderal. Astfel, putem gestiona atât apetitul, cât și greutatea.

Unii câini se pot confrunta cu un apetit capricios, motiv pentru care putem fi tentați să le oferim diverse gustări și recompense între mese sau chiar mâncare de la masa noastră. De cele mai multe ori însă, în aceste cazuri câinele va deveni supraponderal într-un timp mai scurt decât ne-am aștepta. Hrana potrivită Royal Canin cu nivel ridicat de palatabilitate ne poate ajuta să le menținem aportul caloric optim și să le satisfacem în același timp apetitul capricios. Dacă însă observăm un refuz total al hranei pe parcursul unei zile întregi, atunci este cazul să mergem cât mai rapid la un consult medical veterinar.

Cum gestionăm sensibilitățile câinilor

Manifestările digestive, cum ar fi scaunele moi, sau flatulența, trebuie de asemenea adresate unui medic veterinar cât mai rapid, ca și problemele urinare care se manifestă prin dificultăți sau dureri la urinare. Dacă în urma consultului de specialitate se stabilește că este nevoie de un protocol de prevenție care include schimbarea hranei, atunci poți apela la formulele de hrană dedicate sensibilității digestive sau sensibilității urinare. Nu uita însă că aceste soluții nutriționale au efectul promis doar în condițiile hrănirii exclusive cu hrana respectivă!

Unii câini, în special câinii de talie mică, sunt predispuși la formarea tartrului dentar și, în consecință, pot suferi de diverse afecțiuni orale. Medicul veterinar te poate sfătui în privința metodelor de îngrijire a dentiției, alături de care poți introduce și o formulă nutrițională cu rol de meținere a igienei orale în cazul în care câinele tău se confruntă cu sensibilitate dentară.

Câinii de talie mare pe de altă parte, pot suferi de sensibilitate articulară, datorată taliei lor mari și uneori și a surplusului de greutate. Dacă observi că patrupedul tău evită să urce și să coboare scările, că nu mai aleargă la fel de mult sau că nu mai face salturile obișnuite, este posibil să sufere de disconfort la nivelul articulațiilor.

Cum gestionăm sensibilitățile câinilor

Dacă ai un câine anxios și mai timid, este posibil ca perioadele marcate de schimbări majore, precum mutarea într-o casă nouă, vacanțele, reamenajările interioare sau venirea acasă a unui nou membru al familiei  să îi accentueze starea de stres. Încearcă să-i oferi câinelui suficient timp pentru a se adapta la posibilele schimbări și optează pentru o soluție nutrițională special creată pentru a ajuta câinele să se simtă relaxat într-un mediu în schimbare și intens stimulant.

Blana ternă și aspră este una dintre sensibilățile care îi aduce câinelui cel mai mic disconfort, însă este poate cel mai ușor de gestionat cu ajutorul nutriției care susține sănătatea pielii și creșterea unei robe bogate. Cu ajutorul nutrienților esențiali specifici și a echilibrul optim al acestora, hrana dedicată sensibilităților câinilor are un rol activ în atenuarea lor, fiind special creată pentru a garanta rezultate vizibile, măsurabile și schimbări de durată asupra stării de sănătate a câinelui tău, în urma unui interval specific de administrare exclusivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close