Alimentația porcușorului de guineea

4.6K

alimentatie porcusor de guineea 3Porcușorul de guineea este un rozător, așadar dinții săi cresc în permanență și trebuie „piliți”, ceea ce înseamnă că are nevoie să ronțăie câte ceva tot timpul. Totodată, sistemul sau digestiv funcționează în continuu, orice întrerupere prelungită în alimentația sa putând duce la blocaje și chiar la decesul său. Pe lângă toate acestea, porcușorul de guineea este un ierbivor strict, deci alimentația sa trebuie să conțină doar produse de origine vegetală. Lactatele, dulciurile sau orice alt aliment prelucrat (fiert, copt etc.) sunt strict interzise, hrănirea porcușorului cu astfel de produse putând să dea naștere la grave probleme digestive. 

 O dietă echilibrată 

Porcușorul trebuie hrănit cu legume proaspete, fân și alte suplimente alimentare. Fânul de calitate trebuie să fie la dispoziția sa în alimentatie porcusor de guineea 2permanență, ronțăirea acestuia având dubla calitate de a ajuta la tocirea dinților și a asigura aportul de fibre necesar funcționării corecte a sistemului digestiv. Este recomandat să vă hrăniți porcușorul doar cu fân cumpărat din magazinele specializate deoarece acesta a fost tratat și curățat în prealabil. Dacă totuși alegeți să folosiți fân din producție proprie, spălați-l bine și uscați-l înaite de a-l oferi animăluțului. Iarba proaspătă poate fi și ea oferită, dar atenție la igienizarea prealabilă. Legumele proaspete sunt indispensabile pentru a-i asigura aportul de vitamine. În medie, un porcușor de guineea trebuie să consume zilnic o cantitate minimă de legume proaspete egală cu 1/10 din greutatea sa. Legumele nu trebuie tăiate în bucăți mici deoarece porcușorului îi place să tragă de ele, dar trebuie spălate și zvântate înainte. Atenție: porcușorii de guineea sunt niște mici gurmanzi care se plictisesc repede dacă vor primi în fiecare zi aceeași legumă. De aceea varietatea este foarte importantă, dar trebuie să fiți atenți la legumele care sunt interzise și care ar putea să ducă la otrăvirea porcușorului. În cazul în care observați că porcușorul dumneavoastră nu mănâncă nimic pentru mai mult de 24 ore, prezentați-vă de urgență la veterinar.

Hrană uscată și alte suplimente alimentare

Porcușorul de guineea poate fi hrănit și cu un supliment de extrudat de legume care trebuie ales cu grijă. În primul rând evitați produsele care conțin îndulcitori (zahăr, miere etc.) deoarece genetic porcușorul nu este capabil să asimileze astfel de compuși. Aceste alimentatie porcusor de guineea 1alimente vor duce doar la îngrășarea sa excesivă și vor crește riscul de diabet. Totodată, evitați produsele care conțin cereale: chiar dacă în primul an de viață îl ajută să câștige în greutate, pe termen lung sunt dăunătoare. Nu vă hrăniți porcușorul cu pâine, biscuiți sau alte produse similare. Pe lângă cereale, toate acestea conțin și o serie de alți aditvi complet nesănătoși pentru el. Atenție și la produsele așa-zis „special concepute pentru porcușorul de guineea” – citiți eticheta și evitați-le în cazul în care conțin cereale, îndulcitori și alți aditivi nesănătoși pentru animalul dumneavoastră de companie. Cel mai indicat este să alegeți o marcă de extrudat bazată doar pe legume uscate și cu un complement de vitamine (inclusiv vitamina C). Oricare ar fi marca de extrudat pe care o alegeți, amintiți-vă că este doar un supliment alimentar ce va fi oferit ca un complement pe lângă legumele proaspete și fân. Un porcușor nu ar trebui să consume mai mult de 30 g mâncare uscată zilnic. În cazul în care îi este încă foame, oferiți-i fân și legume.

<p>

</p>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close