Tu cum îți ajuți câinele în lupta cu căpușele și puricii?

1.4K

A venit primăvara și plimbările în parc sunt cel mai așteptat moment atât de patrupedul tău cât și de tine. Parcurile sunt însă zone în care animalele de companie sunt cel mai expuse puricilor și căpușelor. În momentul în care îți observi câinele  scărpinându-se insistent în anumite zone ale corpului, este indicat să fii atentă ca acesta să nu fi intrat în contact cu acești paraziți, care reprezintă un adevărat pericol atât pentru animalul tău drag de companie tău cât și pentru tine.

Un câine îngrijit este un câine fericit

Dacă infestația cu purici în mare parte nu reprezintă decât un disconfort datorat mâncărimilor cauzate de mușcăturile acestora și uneori de alergiile cauzate de acestea, nu putem spune același lucru de infestația cu căpuse. Capușele sunt gazde intermediare pentru alți paraziți unicelulari, printre cei mai cunoscuți fiind Babessia și Bartonella. Prin mușcătura de capușe, acești paraziți vor trece în sângele câinelui determinând boli grave cum ar fi: Borelioza (Boala Lyme), Babesioza, Hemobartolenoza, Ehrlichioza și Dirofilarioza.

Pentru a reduce riscul ca animalul tău drag să contacteze purici și căpușe este indicată utilizarea unui produs de  deparazitare externă  în mod regulat, cu o frecvență de maximum 30 zile în perioada februarie – noiembirie. Produsele pentru  deparazitare externă  Advantix și Frontline se utilizează foarte ușor și cel mai important nu irită câinele. Pipetele cu soluție trebuiesc aplicate direct pe pielea animalului evitând a se aplica toată pipeta într-un singur loc deoarece vei risca să nu îndepărtezi toți paraziții. Utilizarea pipetei NUeste indicată în cazul în care câinele prezintă leziuni la nivelul zonei de aplicare, cât și in  în zona ochilor, iar în cazul în care câinele tău are deja căpușe se recomandă ca extragerea lor înaintea începerii tratamentului.

Este foarte important să alegi pipeta antiparazitară potrivită pentru cainele tău în funcție de greutatea  și de suprafața desfașurată a pielii acestuia. pentru ca ție să îți fie ușor să știi care produs este cel mai eficient și potrivit animalului tău consultă echipa pentruanimale.ro la numărul de telefon 0374 77 00 00 sau la adresa de e-mail: office@pentruanimale.ro

Este contraindicată folosirea produsului Advantix la pisici deoarece este toxică pentru acestea, putând provoca moartea, particularitățile fiziologice ale acestora fac ca pisicile să nu fie capabile să metabolizeze anumiți compuși chimici (permetrina) prezenți in produsul Advantix. Dacă pisica ta a fost expusă în mod accidental acestui produs, consultă de urgență medicul veterinar.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close